Login

Ziekelijke jaloezie

Gepubliceerd: 2014-11-22 10:07:08 | Door Sunshine | 1132x bekeken |

Jaloezie is ziekmakend

Zo jaloers zijn, dat je er ziek van wordt? Je ziet werkelijk groen en geel van jaloezie: Hoe ga je met deze personen om, hoe ga je met jezelf om, waarom ben je eigenlijk jaloers?

Laat me jou zijn

Laat me jou zijn kopen

Hoe iemand anders het leven van je over kan nemen.

Bestellen

Jaloezie maakt meer kapot dan je lief is

Wat is jaloezie
Jaloezie is een ziekte, een ziekte die waart in je hoofd. Jaloezie is afgunst, het willen hebben wat de ander heeft. Niet kunnen loslaten van dat stukje wat de ander heeft. Jaloezie is zo intens, dat het tot haat kan leiden en tot gemene plagerijen en pesterijen, soms kan het nog verder gaan, de aanstichter van de jaloersheid, kan helemaal uit het zicht moeten verdwijnen.

Isabelle

Isabelle kopen

Een beeldschone vrouw wordt ontvoert door een lelijke vrouw. Jaloezie zorgt voor een psychologische oorlog

Bestellen

Waarom jaloers

Jaloezie is iets raars. Het niet kunnen hebben dat de anders iets heeft, wat jij niet hebt. Jij wilt het hebben, het is van jou, je kunt het niet vatten waarom de ander het wel heeft en jij niet. Een gevoel dat je niet kunt onderdrukken. Een beetje jaloersheid kan geen kwaad, je kunt best eens denken dat jij dat ook graag had willen hebben, maar je erbij neerleggen dat dat niet zo is.Ziekelijke jaloersheid gaat te ver. Steeds meer en meer wil je dat wat een ander heeft hebben. Je gaat ervoor zorgen dat de ander het niet meer heeft, eigenlijk wil jij het, maar als jij het niet krijgt, dan de ander ook niet. Je kunt mensen gaan bestoken, soms mogen vrouwen van hun mannen niet meer met andere mannen praten, niet meer naar ze lachen, niet meer op straat, wanneer ze alleen zijn, maar ook vriendinnen kunnen dergelijk verdrag vertonen, door eisen te gaan stellen, of door met sancties te dreigen, door hetzes te creëren, door ervoor te zorgen dat je helemaal uit het sociale leven wordt geweerd.
Hierbij gaat het vooral om immateriële dingen, zoals liefde, genegenheid, belangstelling, innigheid, de liefde van een man of vrouw, maar dat kan ook de liefde zijn en de aandacht zijn, die iemand aan een man, vrouw of kind schenkt.
Jaloezie om dingen, bijvoorbeeld de grote auto van de buurman, het nieuwe bankstel van je zus, leid soms tot het maken van grote schulden, door toch ook maar een investering te gaan doen, terwijl je de financiën er niet voor hebt. Of tot het afkraken van de nieuwe spullen, je vind het lelijk, duur en opschepperig. Soms kan het tot vernieling leiden. 

Feniksvrouw

Feniksvrouw kopen

De jaloezie van een oudere man, verwoest het leven van een gelukkige vrouw

Bestellen

Omgaan met jaloezie

Ermee omgaan is soms moeilijk, maar je kunt het leren. Je zult je erbij neer moeten leggen en je zult bij jezelf eens moeten nagaan, waar die jaloezie eigenlijk vandaan komt. Waarom ben je jaloers? Wat is de reden dat je een ander die glimlach niet gunt? Ben je bang om bedrogen te worden, vertrouw je je man, vrouw, vriendin of vriend niet? Heb je daar een reden toe? Ligt dat aan de ander of aan jezelf? Is het iets wat je bij jezelf moet zoeken of bij de ander? Wat is er verkeerd aan een flirt met een ander, zolang je niet bedrogen wordt? Wat is er verkeerd aan de liefde voor een andere man of vrouw, buiten je vader of moeder? Je ouders mogen toch ook doorgaan met leven, of moeten zij eeuwig verder zonder de andere partner, omdat jij, als kind dit niet verdragen kunt? Waarom is een kind, jaloers op het geluk van de ouder, terwijl het zelf wel doorgaat met leven? Wat schuilt er in de jaloezie? Is het een stukje van henzelf, het in de steek hebben gelaten van de ouder en later bang zijn dat het andersom weer gebeurt? Vaak is jaloezie terug te brengen naar de mens die zelf jaloers is.
Jaloers zijn op de spullen van een ander, maakt je leven tot een hel. Nooit zul jij je kunnen meten aan een ander. Tevredenheid is een stukje wat je bij jezelf moet vinden. Dat wat je niet hebt, mogelijk ook nooit zult krijgen moet je niet begeren. Kijk naar de rijkdom om je heen, je bent rijker dan je denkt.
Een beetje zelfbesef, een beetje meer bij jezelf stilstaan, de beruchte spiegel pakken en daar inkijken, naar jezelf en jezelf eens goed bekijken. Weten dat jaloers zijn nergens voor nodig is, een ander kent jouw gevoelens helemaal niet. Een ander beoordeeld je op wat je onderneemt door deze gevoelens. Een beetje meer leren omgaan met je gevoelens. Maar ook daar kun je hulp bij krijgen, leren omgaan met je gevoelens.
Voor degene die te maken heeft met iemand die jaloers is
Negeer de jaloerse gevoelens van de anderLaat je niet vertellen wat je wel en niet magLaat de ander weten, dat het niet is om de ander te pestenVoel je niet bezwaard
Lukt het niet
Laat de jaloerse persoon in zijn/haar sop gaar koken, het veranderd toch niet. Geef het advies om maar eens in therapie te gaan en laat de persoon verder met rust.

Emoties

Emoties kopen

Met welke emoties hebben we te maken en hoe gaan we ermee om

Bestellen

Deel:

Focus gerelateerde producten


Pizzamaffia

Pizzamaffia kopen

Jaloezie veranderd een hechte familie in een familie in oorlog

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback