Login

Wat is intuïtief schilderen?

Gepubliceerd: 2016-12-06 15:15:49 | Door Femke Nijkerk | 869x bekeken |

Jezelf beter leren kennen? Dan is intuïtief leren schilderen waarschijnlijk iets voor je. Met deze manier van schilderen maak je een soort van innerlijke reis, waardoor je jezelf als persoon beter leert kennen. Daarnaast kent het intuïtief schilderen een bepaalde volgorde tijdens de uitvoering. Zo leg je als het ware eerst contact met je innerlijke persoon. Dit kun je doen door middel van voelen, luisteren naar muziek etc. Wanneer je helemaal tot rust bent gekomen kun je beginnen met schilderen. Kies een aantal materialen, welke bij je passen en ga je innerlijke beleving vorm geven. In de meeste gevallen gebeurt dit met behulp van verf en een schildersdoek.

Hoe werkt intuïtief schilderen?

Veel kunstenaars zien het intuïtieve schilderen als een proces. Bij dit proces kom je los van je denken, waardoor je emoties naar boven komen. Hierdoor zal je zowel tijdens als na het schilderen meer rust ervaren. Echter laat een intuïtief schilderij vaak ook een aantal dingen zien. Denk hierbij aan de blokkades, kwaliteiten en verlangens van de kunstenaar. Het is misschien al wel duidelijk dat deze manier van schilderen erg emotioneel van aard is.

Belangrijk om te weten is dat je tot niets verplicht bent. Je mag dus zelf het schilderproces vormgeven. Daarnaast hoef je geen talentvolle schilder te zijn. In principe is deze manier van schilderen voor iedereen geschikt. Wat kan ik eigenlijk allemaal gebruiken tijdens het schilderen? Nou, de volgende materialen kunnen goed van pas komen: potloden, schildersdoek, penselen, kwasten, verf en krijt.

Intuïtieve schilderlessen volgen?

Je kunt ervoor kiezen om zelf te gaan experimenteren of te kiezen voor een aantal schilderlessen. Deze schilderlessen worden in dit geval vaak aangeboden door middel van een workshop. Bij zo’n workshop krijg je vaak eerst een meditatiesessie, verschillende schilderopdrachten, materiaalkeuze en tenslotte het schilderen zelf. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor het intuïtief schilderen? Nou, het maken van een intuïtief schilderij zal je helpen om je eigen persoonlijkheid beter te begrijpen.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback