Login

Wat is een aansprakelijkheids verzekering?

Gepubliceerd: 2013-08-26 19:34:57 | Door Pieter ten Cate | 2516x bekeken |

Wat is een aansprakelijkheids verzekering?

Het merendeel van de Nederlandse bevolking heeft wel een aansprakelijkheids verzekering. Dit is ook zeker aan te raden, want een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje. En de kans dat een bedrijf of een persoon zelf voor schade op moet draaien is erg groot. Vandaar dat een verzekering aan te raden is. Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bekend als een WA-verzekering, beschermt u wanneer u onverhoopt schade aanricht.

Voor zowel bedrijven als particulieren is het mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij een verzekering voor bedrijven spreken we over een verzekering voor beroepen en bedrijven (AVB). En bij een verzekering voor particulieren spreken we over een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

De premie bij een AVB hangt erg af van het soort bedrijf en het risico dat het bedrijf met zich mee brengt. Als voorbeeld; een ziekenhuis heeft een hogere premie dan bijvoorbeeld een school.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het is in veel landen van Europa niet perse verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit geldt in Nederland ook, alleen zijn er wel uitzonderingen. Hierbij kunt u denken aan bezitters van een auto, bouwaannemers en jagers.

De AVP dekt in alle gevallen de kosten tenzij er spraken is van opzet of overmacht. De verzekering kan daarnaast ook weigeren als de schade te groot is door bijvoorbeeld een onverwachte ramp zoals een overstroming of aardbeving. Anders zal de verzekeringmaatschappij grote kans hebben op een faillissement.

Verzekeren en details

Er zijn verschillende verzekeraars die verzekeren tot bedragen van 1 of 2,5 miljoen. Wanneer het bedrag te laag is kan de rechter de persoon die verzekerd is dwingen om het overige bedrag zelf te betalen. De rechters leggen over het algemeen de grens rond de 1,5 miljoen euro.

Wanneer de verzekerde persoon niet verantwoordelijk is voor de schade zal de verzekering het bedrag niet vergoeden. Toch worden er door veel verzekeraars kleine uitzonderingen gemaakt. Dan wordt er gesproken over een vriendendienst.

Iemand voelt zich dan moreel verplicht om de geleden schade te vergoeden, terwijl de aansprakelijkheid ontbreekt. De verzekering dekt meestal tot een bedrag rond de 10.000 euro.

Meer informatie over verzekeringen kun je vinden op de website van Simpel waar je verzekeringen kunt vergelijken en veel informatie kunt vinden.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


The Bridge - Seizoen 2

The Bridge - Seizoen 2 kopen

Een oude olietanker botst op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim.

Bestellen
Philips 22PFL3108 - Led-tv - 22 inch - Full HD

Philips 22PFL3108 - Led-tv - 22 inch - Full HD kopen

De Philips 22PFL3108 is een prachtige Full HD led tv van 22 inch (56 cm) die uitermate geschikt is als slaapkamer-tv. De tv kan je ophangen met behulp van een 75 x 75 mm muurbeugel.

Bestellen
Game Of Thrones - Seizoen 2

Game Of Thrones - Seizoen 2 kopen

In het tweede seizoen van de epische HBO-serie Game of Thrones dingen allerlei koningen uit het fictionele continent Westeros naar de IJzeren Troon.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback