Login

Wat is borderline

Gepubliceerd: 2014-11-22 15:15:13 | Door Sunshine | 1333x bekeken |

Wat is een borderliner

Wat is borderline

Borderline is een persoonlijkheidsstoornis. Iemand met twee gezichten, figuurlijk gezegd.

Leven met een borderliner

Leven met een borderliner kopen

De impact die het leven met een borderliner heeft

Bestellen

Borderline, persoonlijkheidsstoornis

Een mens met twee gezichten, de ene keer vrolijk, de andere keer somber, de ene keer je beste vriend, de andere keer je grootste vijand. Een borderliner heeft die twee gezichten. Een persoon, die last heeft van faalangst, vol wantrouwen en zonder zelfvertrouwen leeft, maar zichzelf als iemand die heel zelfverzekerd is, op de voorgrond zet. Ze overschreeuwen zichzelf en kunnen heel manipulerend en provocerend overkomen. Vaak willen ze overtuigend iemand beoordelen en veroordelen, geheel in hun eigen denkwereldje mensen met zich mee willen nemen. Ze leven vaak in een wereld ver van de werkelijkheid, een droomwereld, een wereld als in een film of in een boek. Ze fantaseren een hoop en klampen zich vaak vast in een groep, maar voelen zich toch in die groep eenzaam. Een borderliner is vaak erg bang om in de steek gelaten te worden. Soms leven ze dagenlang in een psychose.

Borderline de baas

Borderline de baas kopen

Wat is nu eigenlijk een borderliner en hoe ga je ermee om

Bestellen

Diagnose

De diagnose wordt gesteld door een psychiater of psycholoog. Een borderliner is vaker een vrouw dan een man. Het komt 4 tot 5 keer vaker voor bij vrouwen. Het valt op, wanneer een persoon leeft in fantasie, idealiseert en manipuleert. Maar ook de angst om alleen gelaten te worden, in de steek gelaten te worden valt op. Maar ook de wisseling van stemming, zoals het eerst idealiseren en het later minachten van iemand is een duidelijk aanknopingspunt.

Nul empathie

Nul empathie kopen

Manipulatief en zonder ook maar enige empathie gaan zij te werk

Bestellen

Oorzaak

men vermoed dat het terug te halen is bij de jeugd. Vaak heeft er zich een traumatisch gebeuren voorgedaan in de jeugd en is dit een manier van verwerken, maar zeker is dit absoluut niet. Het uit zich vaak door mensen te beschadigen, dit gebeurt bij vrouwen meer binnenshuis, door manipulatief gedrag, terwijl mannen zich meer buitenshuis afreageren, door agressie te gebruiken en dit op anderen te botvieren.

Leven met een borderliner

Bijna onmogelijk, maar soms werkt het wel. Leven met een borderliner is veelal leven met een leugen, door het constante manipuleren, het leven in een droom of film, stoot de borderliner mensen meer af, dan dat het mensen vasthoud. Ook het hebben van de twee gezichten zorgt ervoor dat een borderliner geen vrienden kan maken of behouden.

Borderline van binnenuit

Borderline van binnenuit kopen

Hoe wordt er tegen een borderliner aangekeken

Bestellen

De behandeling

Een behandeling bestaat uit psychotherapie en gedragstherapie. Maar de meeste borderliners worden niet geholpen, omdat zij zelf niet zien dat ze lijden aan deze aandoening. Ze onderkennen niet dat ze in een film leven, leven in een wereld van fantasie en dat ze geen vrienden maken, maar juist mensen afstoten. 

Het verhaal van mijn zelfmoord

Het verhaal van mijn zelfmoord kopen

Wat borderline met je doet

Bestellen

Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback