Login

Verzekering afsluiten hoe zit dat precies?

Gepubliceerd: 2016-02-08 06:29:45 | Door Dfeer | 628x bekeken |

Vanaf je achttiende levensjaar zijn verzekeringen niet meer weg te denken uit je leven. Om ervoor te zorgen dat je niet ineens grote sommen geld moet gaan betalen, is het belangrijk om je voor voldoende zaken te verzekeren. Maar welke verzekeringen zijn nu handig? Lees het hier.

Wat is verplicht?

Je hebt natuurlijk verschillende verplichte verzekeringen die je sowieso moet afsluiten. Zo ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten vanaf je achttiende. Heb je een auto, brommer of motor op je naam staan, dan ben je verplicht om deze ook te verzekeren. 

Inboedelverzekering

Naast de verplichte verzekeringen is het handig om ook een paar andere verzekeringen af te sluiten als je op jezelf woont. Zo is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Woon je in Soest, of ben je hier pas naar verhuisd? Dan is het handig om de verzekering Soest af te sluiten. Met essentiële een inboedelverzekering, die zoals je ongetwijfeld weet vrijwel onmisbaar is, verzeker je allerlei spullen die tot je huishouden behoren. Hieronder vallen eigenlijk alle spullen die je in geval van een verhuizing zou meenemen. Denk aan meubels, je laptop of bijvoorbeeld je tv.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering dek je schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Hieronder vallen bijvoorbeeld je badkamer, leidingen, centrale verwarming en je toilet. Wanneer je een koophuis hebt stellen hypotheekverstrekkers verplicht dat je een opstalverzekering afsluit. Dus eigenlijk behoort een opstalverzekering ook tot een verplichte verzekering wanneer je een koophuis hebt. Bij wateroverlast krijg je bijvoorbeeld geld uitgekeerd, maar ook als je huis bijvoorbeeld wordt getroffen door een brand. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback