Login

Verhuizen naar een stad versus verhuizen naar een dorp

Gepubliceerd: 2016-05-12 13:00:29 | Door Femke Nijkerk | 693x bekeken |


Verhuizen naar een stad versus verhuizen naar een dorp

Geen enkele verhuizing is hetzelfde. De organisatie van een verhuizing heeft hier veel invloed op, maar zeker ook waar je precies naartoe verhuist. Of waarvandaan. Maar waar nog wel het grootste verschil in zit, is of je naar een stad zoals Amsterdam verhuist of naar een (ander) dorp. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rij gezet, die voor beide verhuizingen inzicht bieden.

Verhuizen naar de stad 

Waar je ten eerste rekening mee moet houden is de ruimte. En dan niet per se de vaak veel kleinere ruimte die je voor een studio in de stad krijgt, vergeleken met een dorp, maar de ruimte om überhaupt te verhuizen. Mag de auto voor de deur staan terwijl je uitlaadt? Heb je een vergunning nodig om ergens met een verhuiswagen te parkeren? Is er een bepaald evenement bezig op de verhuisdag  waar je rekening mee moet houden? Of beter geformuleerd: kun je je straat wel in die dag? In een stad zijn de omgevingsgeluiden vaak wat krachtiger dan in een dorp. Informeer je toekomstige buren dan ook wanneer je gaat verhuizen. Hoe minder geklaag tijdens het verhuizen, hoe fijner je plek uiteindelijk zal zijn.

 


Verhuizen naar een stad versus verhuizen naar een dorp

Verhuizen naar een dorp

In een dorp is er net iets minder competitie rondom verhuisbedrijven dan in de stad. Doe daarom van te voren goed onderzoek naar welke bedrijven precies bij jou passen. En welke prijs-kwaliteit verhouding goed overeen komt.

 

Ken je buren. In een dorp is het vaak toegankelijker voor buren om elkaar te leren kennen en bij elkaar langs te gaan. Wees dus niet bang om aan te kloppen met een taart en ze te verrassen!

 

Ga je van stad naar het dorp? Houd dan zeker rekening met de openingstijden van de winkels. Het is nu eenmaal niet zo vanzelfsprekend dat je twee minuten voor sluitingstijd nog een winkel in kunt rennen voor allerlei spullen. Op sommige vlakken vergt wonen in een dorp nu eenmaal wat organisatievaardigheden. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback