Login

Uitleg over de atletiek

Gepubliceerd: 2014-09-25 14:24:47 | Door Dfeer | 1029x bekeken |

Atletiek is een zeer interessante sport waarbij diverse activiteiten worden uitgevoerd. Dit is tevens misschien wel een van de leukste kenmerken van het atletiek. Maar wat zijn deze verschillende activiteiten, en wat houden ze in. Dat lees je in dit artikel.

De sprint
De sprint is een veel uitgevoerd onderdeel van atletiek, maar toch ook een lastig onderdeel. Bij de pupillen is deze afstand tussen de 40 en de 60 meter. Bij de junioren wordt deze afstand al langer naar 60 tot 100 meter. Het belangrijkste bij dit onderdeel is de nauwkeurige tijdwaarneming. Dit wordt daarom ook wel gedaan met behulp van een speciale elektronische tijdwaarneming.

Kogelstoten
Misschien wel een van de bekendste onderdelen van het atletiek is het kogelstoten. Ook hierbij geldt weer dat het een onderdeel apart is waar veel kennis en ervaring voor nodig is om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Dit onderdeel wordt gedaan in een speciale kring waarnaar de kogel na het stoten in een bak beland.

Speerwerpen
Ook het speerwerpen is een onderdeel van het werpen. Hierbij wordt er geen kogel geworpen, maar een speciale speer. Het is uiteraard de bedoeling dat deze zo ver mogelijk wordt gegooid. Voor er wordt geworpen dient men in een rechte lijn aan te komen lopen. Ook moet deze voortijdig geworpen worden voor de deelnemer bij de afwerplijn aan komt.

Polsstokhoogspringen
Een onderdeel van het springen is polsstokhoogspringen. Dit is een erg spectaculair onderdeel waarbij voornamelijk timing, snelheid en lef belangrijke kenmerken zijn. Ook het hebben van lenigheid en een goede sprongkracht is erg belangrijk. De sprong wordt gemaakt met behulp van een lange glasfiberstok. Door voldoende kracht op deze stok uit te oefenen kun je zo hoog mogelijk springen. Het is de bedoeling om over een andere stok heen te springen. Deze stok wordt steeds een stuk hoger geplaatst.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback