Login

Hoe maak je je tuin gezellig en sfeervol?

Gepubliceerd: 2016-08-16 08:18:06 | Door Lisa | 762x bekeken |

Hoe maak je je tuin gezellig en sfeervol?

’s Avonds op het terras zitten, genieten van de mooie tuin. Het is iets dat voor veel mensen als muziek in de oren klinkt. Daarom zie je tegenwoordig steeds vaker dat mensen een tuinhaard in de tuin hebben. Een tuinhaard maakt de tuin een stukje gezelliger en sfeervoller en het nodigt uit om lekker in de tuin te gaan zitten.

tuinhaarden

Ook als het ’s avonds koud wordt zit je er nog warm bij met de hele familie. Er zijn diverse modellen tuinhaarden en tuinkachels verkrijgbaar, zodat er voor elke tuin wel eentje te vinden is.

De veelzijdigheid van een tuinhaard

Koop je een tuinhaard, dan profiteer je van verschillende voordelen. Een tuinhaard is niet alleen een bron van warmte en licht, het nodigt ook uit om ’s avonds lekker buiten te gaan zitten. Deze sfeerbrenger is namelijk een goede manier om je tuin strak aan te kleden. Doordat er diverse modellen verkrijgbaar zijn, is ieder type tuin wel uit te breiden met een mooie tuinhaard.

Ook als je eens lekker wilt barbecueën, is een tuinhaard een goede oplossing. Je hoeft namelijk niet per se een barbecuestel te kopen. Je kunt ook een rooster aanschaffen, speciaal voor in de tuinhaard. Deze zijn zo ontworpen dat je er gemakkelijk je vlees op kunt leggen. Barbecueën met een tuinhaard is echt een authentieke belevenis. Kijk dus of je bij de aanschaf ook een barbecuerooster kunt mee bestellen.

Is er een verschil tussen tuinhaarden en tuinkachels?

Vaak worden de twee termen inwisselbaar gebruikt, maar er is wel een wezenlijk verschil. Tuinkachels hebben over het algemeen een deurtje, iets dat meestal ontbreekt bij een tuinhaard. Dit is van invloed op hoeveel hout je nodig hebt, maar ook op hoeveel licht en warmte de kachel uitstraalt. Het is vooral afhankelijk van jouw wensen qua design of je voor het een of het ander kiest.

Zoek een mooi plekje uit voor je tuinhaard

Heb je een grotere tuin, dan is het een kwestie van een mooi plekje voor je tuinhaard uitzoeken. De meest gekozen plek is nog wel het terras. Als je op het terras ook je tuinset hebt staan, kan de tuinhaard er mooi naast. Let er dan wel op dat er geen brandbare materialen rondom de tuinhaard te vinden zijn, anders kan er risico op brand ontstaan. Als je bijvoorbeeld ook een houtvoorraad hebt, is het slim om wat afstand met de tuinkachel te houden. Zorg er ook voor dat er geen afdakje boven de tuinhaard is. Is dit wel het geval, neem dan een tuinhaard met rookgasafvoer. Zo voorkom je schadelijke rookontwikkeling.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback