Login

Toeslag aanvragen bij de belastingdienst via het internet

Gepubliceerd: 2014-01-06 12:57:53 | Door gna1983 | 1433x bekeken |

Toeslag bij belastingdienst via het internet aanvragen

Toeslag aanvragen bij de belastingdienst via het internet

We gaan steeds meer zaken regelen via het internet. Tegenwoordig kan je met je eigen digi-d de toeslagen regelen. Krijg je teveel terug kan je dit zelf aanpassen om verrassingen aan het einde van het jaar te voorkomen. Je kan de toeslagen aanpassen via de website van de belastingdienst.

PS special de zorgverzekering voor iedereen

PS special de zorgverzekering voor iedereen kopen

De zorg wordt steeds duurder. Weet wat je doet en zorg dat je de beste zorg voor je eigen gezin hebt.

Bestellen

Toeslagen zijn afhankelijk van je inkomen

Een handige compensatie voor in de uitgaven voor een zorgverzekering is de toeslag voor de zorg. In Nederland is een verzekering verplicht voor de ziektekosten bij een verzekeraar. Men kan de aanvraag versturen voor zorgtoeslag als er geld betaald wordt voor een Nederlandse zorgverzekering. Het is echter tevens vereist dat aan de aanvullende voorwaarden wordt voldaan. Het compensatiebedrag is afhankelijk van het inkomen dat u heeft. Hoe minder het is, hoe hoger het compensatiebedrag zal uitvallen. Wie een te hoog jaarlijkse inkomen verdiend kan beter geen zorgtoeslag ontvangen. De meeste mensen die in een hoge belastingschijf zit kan beter aangeven geen toeslagen te ontvangen. Voor meer informatie omtrent belastingschijven klik hier…

Huurtoeslag

De compensatie voor de uitgaven voor de huur wordt ook wel huurtoeslag genoemd. Het is van belang dat de aanvrager huur betaald voor een huurwoning voor het recht op de toeslag voor huurwoningen. Daarnaast moet de aanvrager ouder dan 18 zijn, ingeschreven staan op het woonadres en Nederlands zijn of een geldige verblijfsvergunning. Het vermogen en inkomen mag overigens niet te hoog zijn. Verschillende factoren zoals het inkomen zijn van belang voor de huurtoeslag hoogte. Wie aan deze voorwaarden voldoet heeft recht op de toeslag voor huren.

Het aanvragen van een toeslag

Toeslag aanvragen bij de belastingdienst via het internet

Toeslagen aanvragen

Via internet gaat het aanvragen van een toeslag eenvoudig. Er is een DigiD-code nodig voor een aanvraag via internet. Het is tevens mogelijk om telefonisch toeslag aan te vragen. U kunt per telefoon een aanvraag doen bij de toeslagen afdeling van de Belastingdienst. Het is tevens mogelijk om telefonisch een aanvraagformulier te laten versturen en de aanvraag voor toeslag schriftelijk te doen. Voor de aanvraag voor toeslag heeft u de volgende gegevens nodig:

•             uw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting

•             uw jaaropgaaf

•             bewijs maandinkomen

•             de gegevens van toeslagpartner

Een berekening is te maken op de website van de Belastingdienst toeslagen. U krijgt een idee  op hoeveel huur- of zorgtoeslag u kunt rekenen door het maken van een berekening. Zie www.toeslag.net


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Ali Fiscali

Ali Fiscali kopen

Doe je liever zelf aangifte bij de belastingdienst of wil je meer informatie omtrent fiscale zaken

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGna1983


Like deze focus


Naar boven
Feedback