Login

tips om energie te besparen

Gepubliceerd: 2016-05-12 08:39:01 | Door Lisa | 707x bekeken |

Tips om energie te besparen

Hoe bespaar je op een slimme manier energie. In dit artikel leg ik je uit hoe je met enkele praktische tips energie kan besparen.

Electricien Leiden

Het besparen van geld is voor veel mensen iets waar ze zich elke dag mee bezig houden. Voor de meeste mensen is het puur om meer geld voor leuke dingen over te houden, voor anderen is het echter strikt noodzakelijk om rond te kunnen komen. Hoe uw situatie ook is; niemand betaalt graag onnodig veel voor zijn energierekening. Bovendien is het voor het milieu ook goed als we niet onnodig veel energie verbruiken. De elektricien Leiden gaf ons enkele tips over hoe u het beste energie kunt besparen.

Dubbel glas

Eén van de zaken waardoor je veel energie kunt besparen zonder op comfort in te moeten leveren - sterker nog: het comfort niveau wordt er juist hoger door - is door eventueel enkel glas te vervangen door dubbel glas. Bij enkel glas verlaat een boel warmte de woning, zodat de CV ketel eigenlijk dubbel werk doet. De kosten die met de operatie gemoeid zijn worden vaak binnen enkele jaren alweer terugverdiend.

Volle wastrommel

Zet de wasmachine niet aan als deze niet vol zit; het is veel beter om de was op te sparen tot je een volle draai kunt doen. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook water.

LED lampen

Die ouderwetse gloeilampen gebruiken heel veel energie. Die energie wordt grotendeels omgezet in warmte; iets waar we vaak weinig aan hebben op de momenten dat je de verlichting in wil schakelen. LED lampen zijn veel zuiniger dan gloeilampen terwijl ze net zoveel energie op kunnen brengen. Voorheen gaven LED lampen heel ongezellig wit licht; tegenwoordig is dat stukken beter en is het licht van de LED lampen ook als warm wit verkrijgbaar.

Niet gebruiken? Uitschakelen

Er zijn gigantisch veel huishoudens in Nederland waar men 's avonds de televisie niet uitzet maar de televisie op stand-by laat staan. De tv gebruikt dan nog wel wat energie, maar die hoeveelheid is erg klein. Toch is het een makkelijke manier om geld te besparen; je hebt je in een mum van tijd aangeleerd om de televisie uit te schakelen na het gebruik.  Bovendien voorkom je hier ook mee dat de televisie defect raakt na een blikseminslag.

Niet onnodig lichten aan

Ook al zijn LED lampen tegenwoordig een stuk zuiniger dan de gloeilampen ooit waren; het blijft verkwisting om ze onnodig te laten branden. Wen jezelf aan om de lampen achter je uit te schakelen, en als je dagprogramma het toelaat kun je proberen op te staan als het licht is en te gaan slapen wanneer het donker wordt.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback