Login

Springtouwen

Gepubliceerd: 2015-10-28 13:36:15 | Door nick34 | 928x bekeken |

kracht en conditie

Springtouwen

Dropsets is iets wat bijna niet bekent is. Er zijn tal van mogelijke opties om een eigen schema in elkaar te maken. Probeer zo min mogelijk een schema van internet te halen. Maak een schema die bij jezelf past. Ieder mens is immers toch verschillend? In dit artikel bespreek ik ook de combi van kracht en cardio training. Veel mensen doen er maar een van de twee, terwijl het een perfecte samenstelling is.

trainen met eigen schema's


Dropsets word vaak in de fitnesswereld niet zoveel benoemd. Dat komt vooral omdat het een intensieve workout is, waarbij de kans op blessures groot is. Ook is dit meer weggelegd voor de ervaren sporter. Natuurlijk wil ik je nu niet ontmoedigen om deze manier van fitnessen niet te doen. Belangrijk is wel, om het rustig op te bouwen.
Een simpele reden is hier voor. Met dropsets haal je alles uit je spieren. Dat doe je met cardio ook, alleen dan anders. Ik vind dat cardio en fitness met elkaar in balans moeten zijn. Doe je dat niet, dan zullen je spieren door de cardio afbreken, en bouw je uiteindelijk niks op. Met dropsets train je zo intensief dat je optimaal je spieren gebruikt. Het makkelijke is dat je om de dag kan fitnessen, en tussentijds aan cardio kan doen.

Eigen schema's


Dit keer wil ik een onderwerp bespreken, over de soorten schema's die je hebt voor het sporten. Alle schema's zijn anders. Dat wil nog niet zeggen dat de verschillende soorten schema's ook werkelijk goed bij je passen. Ieder mens is uniek. Ik denk dat het beste is, als je zelf een schema maakt, om het doel te kunnen bereiken wat je wilt. Ieder doel is natuurlijk ook weer anders. De verschillende soorten mensen maakt het moeilijk om zomaar een schema op internet te kunnen zoeken, en het te gebruiken voor je eigen doel.Misschien toch een schema op het internet dan?


Cardio en fitness zijn twee verschillende sporten. Het ideale is toch om het samen te combineren.

Probeer daarom een schema te zoeken dat cardio en fitness samen valt te combineren. Toch zijn er maar weinig mensen die dat ook werkelijk echt combineren. Dat is best jammer, want het is echt een perfecte samenstelling. Je traint aan je conditie, en traint je tegelijkertijd helemaal droog, waardoor je de spieren beter zult zien. Krachttraining zorgt natuurlijk weer voor sporten, wat weer onmisbaar is voor hardlopen, een andere vorm van conditie training.


Een voorbeeld van een manier om te fitnessen. 
Uitleg over dropsets.


Dropsets werken precies andersom dan de gemiddelde andere manieren van fitness. Met dropsets begin je gelijk met een hoog gewicht. Daarna eindig je met een laag gewicht, waardoor ik dit best een intensieve training vind. Probeer daarom vooral een niet al te hoog gewicht te pakken. Je zult merken dat je genoeg spieren kapotmaakt met lage gewichten.


Stel je voor dat het allerhoogste gewicht wat je kan pakken, zo'n vijfentwintig kilo is, dan train je met dit gewicht net zolang tot je niet meer kan. Je spieren zullen na een paar keer de herhaling gedaan te hebben, kapot zijn. Je houdt minimaal twintig seconden rust, en pakt het volgende gewicht. Dit gewicht is zo'n twee kilo lichter. Dan train je met dit gewicht weer net zolang tot je niet meer kan. Je houdt dit hoe zolang vol tot je de tien kilo misschien nog meer vijf keer kan optillen. onder de twaalf herhalingen is ook prima.


Waarom is deze trainingswijze te combineren met cardio? Wat kan ik het beste eten tussentijds.


Omdat je zoveel traint kan je het beste veel eten. Wel op een gezonde manier. Ga alsjeblieft niet ongezond eten omdat je ernaar snakt. Honger kan je prima stillen door middel van gezonde producten. Probeer eens havermout te eten, of neem een extra eiwitshake. Echter krijg je wel genoeg eiwitten binnen, als je voldoende en gezond eet, maar het vult, en je spieren kunnen zeker de extra stoffen gebruiken. Probeer suikers te vermijden. Niet teveel, maar neem zeker wel suikers in. Je lijf heeft suikers uiteindelijk toch wel nodig voor brandstof.  Op internet staat van alles om suikers zoveel mogelijk te vermijden, maar dan kan je helemaal niks meer eten. Tegenwoordig zitten over suikers in verwerkt.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Sunwarrior Voedingssupplementen Eiwitpoeder

Sunwarrior Voedingssupplementen Eiwitpoeder kopen

Vond u "Springtouwen" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNick34


Like deze focus


Naar boven
Feedback