Login

smartphone reparatie

Gepubliceerd: 2016-07-31 10:28:29 | Door Lisa | 734x bekeken |

Mijn telefoon is kapot. Kan ik hem zelf maken?

Als je echt heel erg handig bent en hebt verstand van elektronica, dan is het mogelijk om je telefoon ook zelf te repareren. Op internet zijn webshops waar je de onderdelen kunt bestellen. Daar kun je ook vragen hoe je een reparatie het beste kunt doen of een reparatie handleiding opvragen. Let wel op dat je de juiste onderdelen besteld en dat je kiest voor de originele onderdelen. In veel gevallen zijn de eigen merken vaak wel goed, maar op de langere termijn is al vaak gebleken dat er later veel problemen ontstaan. Kijk goed rond en vergelijk ook goed de prijzen, want er kan toch een aardig verschil in prijs zitten tussen de verschillende aanbieders.

Instructies op internet

Op internet kun je ook veel informatie terug vinden over het repareren van mobiele toestellen. Op YouTube staan video’s waarin je kunt zien hoe dat een toestel kan worden gerepareerd. Deze zijn vaak wel in het Engels, dus dan moet je wel de Engelse taal beheersen. Bij het merk van je eigen telefoon kun je ook vaak technische informatie terugvinden die je zou kunnen gebruiken. Maar het is vaak wel veel zoekwerk en dat kost ook weer veel tijd. Het hangt er ook maar vanaf hoe graag en hoe snel jij jouw telefoon weer wil gaan gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je vooraf wel een goede back-up maakt van al jouw gegevens. Want als er iets mis gaat, dan ben je die gegevens ook allemaal kwijt. Dus ook al je telefoonnummers en je afspraken. Zet je telefoonnummer in ieder geval op je simkaart.

Let op! Bestel nooit een los glasplaatje voor de reparatie. Ook al is alleen het glas van jouw toestel kapot. Want deze aanbieders zitten op de markt om jou te foppen. Het is namelijk helemaal niet mogelijk om losse glasplaatjes te gebruiken of te monteren. Deze onderdelen zal je dus ook nooit in een webshop terugvinden omdat het allemaal oplichterij is. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Alle onderdelen verkrijgbaar

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een lader of onderdelen die wel eenvoudig te gebruiken zijn, dan kun je op internet rondkijken en deze eventueel bestellen. Natuurlijk kun je deze ook in de erkende winkels kopen, dan heb je er ook altijd netjes garantie op. En als het niet past, dan kun je het heel eenvoudig weer terug sturen.

Wat nu als je toch niet zo handig bent of je hebt niet de juiste onderdelen? Er zijn ook winkels waar je telefoon goed en vakkundig wordt gerepareerd. Je kunt dan je defecte toestel en de onderdelen meenemen en de reparateur kijkt naar je toestel en kan de reparatie voor je uitvoeren. Vaak hebben zij dit heel snel gedaan omdat dit hun dagelijks werk is en zijn de ervaring van jaren hebben. Let er wel op dat zij jou dus geen garantie kunnen geven op de onderdelen omdat die niet uit hun winkel komen. Maar je hebt dan wel binnen een snelle tijd weer een goed werkend toestel.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback