Login

slimme deuren helpen winkeliers met energie besparing

Gepubliceerd: 2015-10-09 11:10:40 | Door Janice | 1438x bekeken |

slimme deuren helpen winkeliers met energie besparing

Met de actie “Slimme Deuren” in de gemeente Hardenberg worden winkeliers bewuster gemaakt van de energiebesparingsmogelijkheden die slimme deuren met zich meebrengen. Door de deuren goed af te stellen of sluiten kan er veel energie bespaar worden. Op de dag van duurzaamheid(09-10-15) wordt deze actie gestart in het centrum van Hardenberg.

OOKJIJVERGELIJKT - Het is voor een ieder gewoonlijk dat als je door de winkelstraat loopt de deuren open staan van de winkels. Dit trekt meer klanten aan, want een dichte deur geef je niet een gevoel dat je welkom bent. Je ziet soms wel mensen voor een winkel staan met een dichte deur afvragend of ze open zijn. Toch zijn er klanten die het fijn vinden dat winkeleigenaren aandacht hebben voor energie besparing. Want een open deur is wel heel verwelkomend, maar daardoor verbruik je meer energie. Denk maar aan de verwarming die constant warmte moet blijven produceren omdat de deuren open staan.

Grotendeels van het hoge verbruik komt doordat de installaties van zulke deuren niet correct zijn geïnstalleerd en afgesteld. Denk maar aan automatische schuifdeuren of luchtgordijnen die er ook zijn om energie te besparen, maar dus in theorie niet goed genoeg zijn afgesteld.

De actie start op de dag van duurzaamheid om 10.30 uur bij ‘Het broekenhuis’ aan het Oosteinde 20 in Hardenberg met behulp van de wethouder René de Vent. De wethouder gaat samen met een medewerker van de gemeente in gesprek met ondernemers over de mogelijkheden van energie besparing. Voor deze actie overhandigt de wethouder een speciaal bordje aan de winkeleigenaren en hoopt dat andere winkeleigenaren zich ook aansluiten bij het besparen van energie.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Philips 32PFK4100 - led tv - Full HD - Zwart

Philips 32PFK4100 - led tv - Full HD - Zwart kopen

Philips 32PFK4100 - led tv - Full HD - Zwart

Bestellen
Salora 19LED2600 - Led-tv - 19 inch - HD-ready - Zwart

Salora 19LED2600 - Led-tv - 19 inch - HD-ready - Zwart kopen

Salora 19LED2600 - Led-tv - 19 inch - HD-ready

Bestellen
JBL Go - Bluetooth-speaker - Zwart

JBL Go - Bluetooth-speaker - Zwart kopen

JBL Go - Bluetooth-speaker - Zwart

Bestellen
Acer Aspire Switch 10 SW5-012-111U - Hybride Laptop Tablet

Acer Aspire Switch 10 SW5-012-111U - Hybride Laptop Tablet kopen

Acer Aspire Switch 10 SW5-012-111U - Hybride L

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback