Login

Voordelig online winkelen met vergelijkingssites

Gepubliceerd: 2013-08-17 12:50:07 | Door Pieter ten Cate | 3429x bekeken |

Voordelig online winkelen met vergelijkingssites

De online consument wordt steeds slimmer. Naast het vergaren van online kortingen zijn er diverse andere manieren waarop je als consument geld kunt besparen en goed geïnformeerd je aankopen kunt doen. Eén van die manieren is met het gebruiken van vergelijkingssites bij het zoeken naar het gewenste product.

Het idee achter vergelijkingssites is dat jij als consument met één klik op de knop talloze producten en diensten van verschillende aanbieders en bedrijven met elkaar kunt vergelijken. Door het inzetten van intelligente zoekfuncties binnen de databases van talloze webshops en online winkels ben je in staat om razendsnel de beste deals en kortingen te pakken.

Daarnaast is het vergelijkingssites eigen, om ook reviews en de verkoopaantallen mee te nemen in de resultaten waardoor je inzichten krijgt in het productaanbod die je bij het offline winkelen nooit zou krijgen.

Slimme shoppers maken gebruik van vergelijkingssites

Of je nou op zoek bent naar de beste deals op het gebied van auto’s, verzekeringen of een nieuw koffiezetapparaat; alles wordt tegenwoordig vergeleken en dit is met een goede reden! Steeds meer mensen maken gebruik van vergelijkingssites op het internet wanneer er gezocht wordt naar de beste aankoop of de meest verantwoorde keuze.

Hoewel een aantal vergelijkingssites onderhevig zijn aan publiek commentaar zoals bijvoorbeeld independer.nl, die stiekem gewoon eigendom is van één van de grootste verzekeraars in Nederland; zijn er toch wel degelijk nog websites te vinden die een eerlijke en representatieve vergelijking verzorgen waarbij het belang van de consument of bezoeker centraal wordt gesteld.

Om je te verzekeren van de eerlijkheid en integriteit van de vergelijkingssite aan de kaak te stellen zou je de volgende dingen kunnen nagaan:

  • Welke services en diensten worden er geboden door de vergelijkingssite?
  • Op welke manier profiteert de vergelijkingssite van het vergelijken van de producten in talloze web shops?
  • Is het overzicht getoond bij de vergelijking volledig en representatief?

Uiteraard is het altijd belangrijk dat je dit soort factoren in gedachten houdt bij het online shoppen, en is het altijd de prioriteit dat jij je voordeel ermee doet. Beperk je visie nooit tot slechts één zoekactie en raadpleeg ook nog andere ‘onafhankelijke’ vergelijkingssites met de zelfde zoekopdracht om de getoonde resultaten op zichzelf weer te vergelijken met die van een ander.

Door zelf kritisch en alert te blijven bij jou online aankopen kun je vaak net die extra besparing doen die anderen vaak mislopen.

Online besparen en het nut van vergelijkingssites

Uiteraard moet je vergelijkingssites niet zo nauw nemen als het aankomt op een absoluut objectieve visie op verschillende producten. Vrijwel altijd geven ze je een goed idee van wat doorgaans de beste keuzes voor jou zouden kunnen zijn, het controleren van de laatste kleine details zijn uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid.

Naast het vergelijken van prijzen waardoor je uiteindelijk de goedkoopste variant van een product vind, kun je ook vaak extra besparen op de verschillende tarieven die worden gehanteerd op de levering. Daarnaast bieden de talloze reviews en recensies je inzichten in de verschillende producten waardoor je mogelijke miskopen uit de weg kunt gaan, en zo op de lange termijn nog meer geld kunt besparen!

Vergelijkingssites maken het simpelweg mogelijk om op een verantwoorde en slimme manier de beste beslissingen te maken over jou online aankopen zodat je niet alleen geld bespaard maar ook geneuzel achteraf door eventuele mankementen aan het product.

Online producten en services vergelijken wat voor jou?

Uiteraard is het op onderzoek uitgaan naar de beste en goedkoopste aanbieders niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen denken simpelweg dat het vergelijken van online aanbieders en producten te veel tijd en energie kost. Wij zijn er van overtuigd dat door de tussenkomst van vergelijkingssites al het werk al is gedaan, en jij absoluut enkel de vruchten hoeft te plukken van het werk dat door hun wordt verricht.

Ze helpen je om in een vrij hoog tempo een algemene indruk te krijgen van het product waar jij naar op zoek bent. Daarnaast geven ze zoals gezegd allerlei additionele informatie en achtergrond van het product waardoor je teleurstellingen en desillusies uit de weg kunt gaan.

Uiteindelijk is het aan jou of je gebruik maakt van de vele voordelen die vergelijkingssites jou te bieden hebben.

Verschillende soorten vergelijkingssites

Er zijn heel veel verschillende vergelijkingssites die vaak zich ook richten op een bepaalde branche of industrie. Zo zijn er vergelijkingssites voor energie, elektronica, hypotheken, verzekeringen en verbruiksproducten. De betere sites onderscheiden zichzelf door het bieden van een online community in de vorm van reviews en tips omtrent de verschillende producten.

Vaak word deze informatie geleverd door individuen en consumenten die al enige ervaring met het product hebben en zelf ook bij juist die online winkel of web shop dezelfde aankoop hebben gedaan.

Om je een idee te geven van welke mogelijkheden er allemaal zijn voor online vergelijken van producten en diensten hebben we een overzicht opgesteld van vergelijkingssites waar wij enthousiast van zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer, alleen dit zijn degene waarvan wij vinden dat ze goed objectief omgaan met informatie en deze dusdanig presenteren dat je snel en overzichtelijk jouw voordeel kan doen met de goedkoopste maar ook beste aanbieder.

Mobiele telefonie: bij Bellen.com kun je super snel de beschikbare telefoons, abonnementen en providers met elkaar vergelijken.

Webshop aanbod: ga naar Beslist.nl als je op zoek bent naar de absolute aanbiedingen & prijsvergelijkingen van een groot aanbod aan webshop artikelen.

Webshop aanbod: Consumentenbond zoekt voor de leden altijd de hoogste kortingen en voordeligste koopjes d.m.v. vergelijkingen.

Energie aanbieders: je kunt bij Easyswitch terecht voor het vergelijken van energieleveranciers en de gehanteerde tarieven.

Webshop aanbod: op Kieskeurig.nl vind je de vergelijking van een groot assortiment aan consumentenzaken.

Allerlei: bij Prizewize vergelijken ze energie, autoverzekeringen en ook internet, tv & telefonie.

Electronica & gadgets: Pricewatch ook wel bekend als Tweakers is de vergelijkingssite voor alles wat met elektronica, tv’s en computers te maken heeft.

Zorgverzekeringen: op Zorgkiezer.nl vind je vergelijkingen van alle zorgverzekeringen. Het is een objectief alternatief voor Independer.

Vergelijkingssites zijn het antwoord op de vraag welke van de 2 of 10 varianten van hetzelfde product je nou moet kopen. Goed geïnformeerd en bewust kiezen voor een bepaald product wordt enorm vergemakkelijkt en je bespaart er ook nog eens geld mee!


Apple iPad Mini - WiFi / 16GB - Wit

Apple iPad Mini - WiFi / 16GB - Wit kopen

Alles wat je zo goed vindt aan iPad maar dan lekker klein en compact. Surfen, boeken lezen of gamen: ontdek de App Store.

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Samsung UE40EH5300 - LED TV - 40 inch - Full HD - Internet TV

Samsung UE40EH5300 - LED TV - 40 inch - Full HD - Internet TV kopen

Met de Samsung UE40EH5300 LED tv geniet je van haarscherpe beeldkwaliteit voor een goede en betaalbare prijs. Dit schitterende Full HD toestel met groot scherm geeft beelden zeer vloeiend...

Bestellen
Nintendo Wii U 32GB Premium Bundel Zwart + New Super Mario Bros. U + New Super Luigi

Nintendo Wii U 32GB Premium Bundel Zwart + New Super Mario Bros. U + New Super Luigi kopen

Nintendo Wii U 32GB Premium Bundel Zwart + New Super Mario Bros. U + New Super Luigi

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback