Login

Sinterklaas-gedichten

Gepubliceerd: 2016-11-14 09:51:54 | Door Femke Nijkerk | 1031x bekeken |

12 november 2016 arriveert de goedheiligman weer in ons land! Een goede reden om je geheugen wat op te frissen voor het schrijven van een leuk maar vooral origineel Sinterklaas gedicht. Het feest van Sinterklaas gaat van oudsher gepaard met het schrijven van gedichtjes. Veel mensen hebben stiekem moeite met het schrijven van een Sinterklaas gedicht, daarom wordt in dit artikel stap voor stap uitgelegd hoe je een leuk gedicht kan schrijven.

Gouden tip

Het is belangrijk om te beginnen met de gouden tip voor het schrijven van een origineel Sinterklaas gedicht. ‘’Neem de tijd!’’ Het is erg voor de hand liggend maar het schrijven van een leuk gedicht gaat niet binnen vijf minuten. Neem een half uurtje de tijd en ga er even rustig voor zitten.

Stappen

Stap 1: de fundering van een goed gedicht is het onderwerp. Het inleven in degene aan wie je het gedicht schrijft is hierbij van belang. Schrijf bijvoorbeeld zijn hobby’s, studie of zijn werk op. Selecteer uit de gekozen onderwerpen een aantal trefwoorden. Je zou het gedicht een stuk levendiger kunnen maken doormiddel van het toevoegen van leuke momenten die je hebt meegemaakt met hem of haar. Stap 2: Nadat je een aantal onderwerpen hebt geselecteerd kan je per onderwerp beginnen met het maken van kleine gedichtjes. Deze kleine gedichtjes bestaan ieder uit 4 á 5 regels. Dit worden de bouwstenen van je gedicht. Voorbeeld met het onderwerp feesten:

Pieter is dit jaar niet braaf geweest, hij heeft dit jaar flink af gefeest. Een feestje hier een feestje je daar, Pieter die braaf naar school gaat ho maar.

Stap 3: Probeer voor de gekozen onderwerpen goedlopende zinnen te maken en handteer een rijmconstructie. Met andere woorden zorg je er voor dat de woorden goed op elkaar rijmen.

Stap 4: Probeer vervolgens een rijmschema te maken.

Stap 5: Wanneer de losstaande gedichtjes af zijn moet je ze gaan samenvoegen tot één gedicht. Hiervoor is het van belang dat er een goed ritme ontstaat. Zodra je het juiste ritme hebt gevonden, is het gedicht klaar voor gebruiken!

 

Alternatief

Wanneer je geen tijd hebt voor het maken van een leuk gepersonaliseerd Sinterklaas gedicht kan je gebruik maken van een Sinterklaas gedichten generator. De generator genereert binnen enkele minuten 5 gepersonaliseerde Sinterklaas gedichten.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback