Login

Schrijven

Gepubliceerd: 2014-08-01 22:40:14 | Door wicked | 1342x bekeken |

Schrijven is bevrijdend

Schrijven

Als kind schreef ik elke dag, en ik had niet eens een dagboek. Ik schreef in schriften en verzon korte verhalen of gedichten. In eens was het weg, en jaren later bleek schrijven bevrijdend te werken

Zo fijn kan schrijven zijn

Je naam leren schrijven, in begin gaat het moeizaam en langzaam aan gaat het steeds beter en kan je het. De een krijgt er plezier in en de ander niet. Elk kind verschilt daarin. Wat vast staat we leren allemaal schrijven, en voor de een is het makkelijk en voor de ander is het een zeer moeilijke proces.

Ik weet nog dat ik me naam leerde schrijven, wat was ik blij dat ik zelf me eigen naam kon schrijven zonder hulp. Het waren geen strakke lijnen, maar dat mocht de pret niet derven.
Dat kwam later wel, met een vulpen wat was dat moeilijk zeg zonder vlekken. Maar, al snel kreeg ik door hoe dat nou precies moest, en mijn werkjes werden dan ook steeds beter en netter. Thuis ging ik net als op school ijverig door met schrijven kreeg me eerste vulpen van me opa. En daar schreef ik alle dagen mee, genoeg inktpatronen om na te vullen mocht hij leeg zijn.
De meeste meisjes waar ik mee omging hadden een dagboek, maar ik niet. Ik had schriften die ik vol schreef met verhaaltjes en gedichten. Dat was wat ik leuk vond om te doen. Ik had geen verhalen voor in dagboeken... of toch wel? Nou ja wie zal het zeggen ik vond het meer lees verhaaltjes met van er was eens...

Dit heb ik jaren gedaan, tot ik een jaar of elf was toen werd het al minder en toen ik twaalf was helemaal. Ik had het te druk denk ik, achteraf gezien is het jammer geweest want vele mensen uit mijn omgeving zeiden wat te doen met mijn schrijfkunsten.
Ik deed dat dus niet, ik had me school, huiswerk en ik deed veel andere dingen. Mijn vriendinnen gingen naar het park of de stad om rond te hangen, terwijl ik hielp met uitdelen van koffie bij de ouderen in het verpleeghuis. Dit deed ik met veel plezier, en als ik dan thuis was ging ik helemaal op in de muziek.
Dat was wat en hoe ik mijn jeugd door bracht. Ik had zeker wel vrienden en ik ging ook wel uit, en zeker niet saai.

Jaren daarna, gebeurde er van alles met mij en om mij heen.
Dat ik op een gegeven moment uit het niks een pen pakte en een schrift en ik begon weer te schrijven. Dit keer geen verhalen zoals ik vroeger schreef. Dit keer waren het mijn verhalen wat er gebeurde. Bevrijdend was dit zeker, ik schreef alles van me af.
Het gaf lucht, het loste niet het probleem op dat niet.
Maar, het gaf wel verlichting en een betere kijk op alles.
Steeds las ik de verhalen terug en bedacht van wat anders zou moeten of hoe ik het beter kon aanpakken. Het was en is een therapiemiddel dat ook wel professioneel wordt ingezet.
Alleen was er niemand die mij hier toe had aangezet.

Zo fijn kan schrijven zijn, en dat heb ik mogen ervaren.
En het gaf een duidelijk beeld van alles weer, iets wat je wellicht kan veranderen in je handelen in je doen en laten gewoon in het alledaagse leven. Het was een positief iets wat zeker voor mij geldt.

Ik kan iedereen aanraden die met dingen in het hoofd loopt, niet kunnen slapen wegens welk probleem dan ook. Schrijf het van je af. Je zult niet gelijk merken dat het zal helpen, maar na een verloop van tijd kan je een verbetering merken, is het voelbaar.

Ik ben sinds van de week begonnen omdat ik te veel hoorde en meemaak wat betreft de armoede en gezinnen die daarin leven.
Ik dacht dit wil ik delen, dit is iets wat wel bekend is en als het niet zo is dan moet er nog meer bekendheid geworven worden. Voor alle mensen die in armoede leven.
Ik heb geschreven over een chronische aandoening, dit is iets wat ook bekendheid verdient. Helaas verkeerd deze aandoening in een stilte, en dat moet veranderen.

Nu schrijf ik, omdat schrijven iedereen kan helpen.
Het maakt niet eens uit waar je over schrijft, kijk om je heen er is genoeg om over te schrijven. Pak een pen en papier en begin met schrijven. En ik ben iemand die het liefst de oude manier kiest dan een toetsenbord. 
Ik zeg probeer het eens, en wie weet schuilt er in u wel een schrijver terwijl u dat niet eens wist... 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback