Login

Preventieve maatregelen om kortsluitingen te voorkomen

Gepubliceerd: 2017-02-21 08:37:35 | Door Lisa | 830x bekeken |

Preventieve maatregelen om kortsluitingen te voorkomen

Kortsluitingen en stroomstoringen vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is onder meer te verklaren door het feit dat het bij een stroomstoring niet langer mogelijk is om uw favoriete serie te bekijken, de lampen te gebruiken of een belangrijke mail te versturen. Reden genoeg om de kans op stroomstoringen zo goed mogelijk te minimaliseren! Een stroomstoring wordt in veel gevallen veroorzaakt door een kortsluiting in uw woning, die op verschillende plekken in huis kan ontstaan. Naast een kortsluiting kan ook een overbelasting van de meterkast of een algehele stroomstoring de oorzaak van een stroomstoring in huis zijn. Het vervangen van de gesprongen stop in de meterkast heeft in dergelijke situaties geen effect.

Hoe ontstaat een kortsluiting in huis?

Om een kortsluiting te kunnen voorkomen is het allereerst belangrijk om het ontstaan van een kortsluiting te begrijpen. Wij spraken hiervoor met de elektricien uit Leiden, die ons meer kon vertellen over het ontstaan van kortsluitingen. Volgens de elektricien wordt een kortsluiting vaak veroorzaakt doordat de binnenzijde van twee elektriciteitskabels met elkaar in contact komt. Hierbij ontstaat een dermate grote stroom, dat de stop in de meterkast zal springen en u te maken krijgt met een stroomstoring. 

Ook oude elektrische apparaten, zoals een oud koffiezetapparaat of een oude waterkoker, kunnen de bron van een kortsluiting in huis zijn. Dergelijke apparaten krijgen door de jaren heen te maken met slijtage aan de elektra in het apparaat, waardoor dit eveneens met elkaar in contact kan komen. Bij een kortsluiting in oude elektrische apparaten heeft het vaak geen zin om de apparaten nog te laten repareren. U kunt er in dit geval beter voor kiezen om het apparaat volledig te vervangen. 

Onderhoud uitvoeren om kortsluitingen te voorkomen 

Om de kans op kortsluitingen in huis zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om regelmatig onderhoud aan uw woning uit te laten voeren. De elektra in uw woning moet bijvoorbeeld eens per zoveel jaar worden nagekeken op beginnende slijtage. Als er sprake is van schade aan de elektriciteitskabels kunnen deze kabels tijdig vervangen worden, zodat een kortsluiting voorkomen kan worden. Ook is het raadzaam om uw elektrische apparaten eens in de zoveel tijd te vervangen voor een nieuwer model. Dit maakt de kans op kortsluitingen aanzienlijk kleiner. 

Tip: schakel de hulp van een elektricien in om u te helpen bij het onderhouden van de elektra in huis! Een elektricien heeft de bron van kortsluitingen vaak snel voor u gevonden. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback