Login

Parkeren in Rotterdam 2.0

Gepubliceerd: 2015-12-02 09:55:33 | Door Janice | 1026x bekeken |

Parkeergelegenheid in Rotterdam

Het blijft lastig parkeren in Rotterdam, en terwijl u misschien denkt geen plekjes te kunnen vinden, besluit Rotterdam meerdere plekken te vervangen voor groen en fietspaden. Ze willen meer geld halen uit hun parkeergarages die nu miljoenen kosten.

Rotterdam en parkeren

Rotterdam heeft een nieuw idee bedacht. De nieuwe inwoners van Rotterdam gaan weinig kans maken om nog een parkeervergunning te krijgen. Dit wordt ingevoerd in de hoop, meer auto’s in de parkeer garages te krijgen die toch vaak leeg staan. Zeker wanneer er in de buurt van een parkeergarage een nieuwe bewoner komt, zal deze geen tot weinig kans maken op een parkeervergunning. Naast dat er minder parkeervergunning weggegeven gaan worden, zullen er ook meerdere parkeergelegenheden verdwijnen om plaats te maken voor bijvoorbeeld terrasjes en groen.

Bewoners zijn geschokt. Paul Claessens is onderdeel van de actiegroep Oude Westen en geeft zijn mening. Hij kan snappen dat bezoekers meer zouden moeten betalen voor de parkeerplekken die beschikbaar zijn. Die tarieven hoger maken wordt door niemand als probleem gezien. Maar waarom moeten de nieuwe burgers van Rotterdam benadeeld worden over de oude. Dat creëert rechtsongelijkheid en onvrede in een buurt. En wat wanneer iemand binnen Rotterdam verhuist? Zal de vergunning dan wel meegenomen mogen worden of ben je dan ineens een nieuwe bewoner? De kosten van een abonnement liggen meer dan 10x hoger bij een parkeergarage dan met een parkeervergunning. Een parkeervergunning is maar €5,50 terwijl een parkeerplek voor dezelfde tijd al snel €60,- tot €80,- kost.

De voorzitter Suardus Ebbinge van de commissie Centrum wilt graag de buurt bij beslissingen betrekken. Want het staat al vast dat er parkeerplekken geschrapt gaan worden. De vraag is alleen waar. Er wordt over Rotterdam gesproken over overcapaciteit aan parkeergelegenheid en kunnen deze ruimte dan beter voor andere doeleinden gebruiken. Alleen wanneer er een gemeentelijke parkeergarage in de buurt is zal er gedacht worden om parkeerplekken te verwijderen. Eerst proberen we extra abonnees voor de parkeergarages te vinden. Als dat niet voldoende is, zal het lastiger worden gemaakt om in aanmerking te kunnen komen voor een parkeervergunning.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback