Login

Ondernemerschap Groningen in beeld

Gepubliceerd: 2013-09-16 15:02:21 | Door Pieter ten Cate | 1824x bekeken |

Ondernemerschap Groningen in beeld

Studeren anno 2013 is een grote uitdaging. Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken dan lessen bijwonen en tentamens maken. Hogescholen en Universiteiten verwachten veel van hun studenten, maar bovenal zelfstandigheid en ondernemendheid. Dat laatste is één van de speerpunten van het Center of Entrepreneurship Value050 in Groningen.

Center of Entrepreneurship Value050 in Groningen

De organisatie heeft als hoofddoel studenten van de Hanzehogeschool en Rijks Universiteit Groningen te stimuleren om meer ondernemend te zijn. Dit doen zij onder meer door het aanbieden van workshops, minoren of hulp bij het opstarten van een eigen onderneming.

Daarnaast biedt de organisatie onder de noemer Cube050 studenten de mogelijkheid hun bedrijf te vestigen in één van de kantoren binnen het gebouw. Veel studenten zijn echter niet op de hoogte van alle mogelijkheden die deze organisatie hen kan bieden.

Om hier meer aandacht voor te genereren, wendde Frans Donders, directeur van het Center of Entrepreneurship, zich begin dit jaar tot vijf vierdejaars studentes Communicatie van de Hanzehogeschool, met de vraag of zij hem hierbij konden helpen.

Deze dames kwamen uiteindelijk met het idee voor een voorlichtingsfilm, waarin de organisatie en vooral studenten zelf centraal staan. Dit leidde tot de korte film ‘Ondernemerschap in Beeld’.

Ondernemenschap in beeld

In ‘Ondernemerschap in Beeld’ vertelt Frans zelf waarom hij ondernemen tijdens de studie zo belangrijk vindt en welke mogelijkheden het Center of Entrepreneurship studenten hiervoor biedt.

Daarnaast toont de film een portret van zeven ondernemende jongeren die allen studeren of gestuurd hebben aan de Hanzehogeschool. Zo zien we Marius en Kai van de Academie voor Popcultuur, die beiden aan de weg timmeren als muzikant en manager van verschillende bands.

Sebastiaan en Alieke richten zich met hun eigen bedrijven op Communicatie en Elias heeft een onderneming in zonnepanelen. Verder zien we nog Sander, die meerdere bedrijven in de sportwereld heeft en tot slot alumni Fanny, die Jimmy’s oprichtte, een jongerencentrum in de binnenstad van Groningen.

Wat maakt deze studenten zo ondernemend en hoe combineren zij dit met hun studie? Uit al deze verhalen komt één ding in elk geval duidelijk naar voren; doe vooral wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer een dag in je leven te werken.Deel:

Focus gerelateerde producten


Ondernemen / 2e editie

Ondernemen / 2e editie kopen

Ondernemen gaat over naar buiten kijken, kansen zien, risico's overzien en gáán. Ondernemen is leuk en bovenal is het te leren.

Bestellen
Begin met het waarom

Begin met het waarom kopen

Elke CEO of directeur kan je vertellen wat zijn organisatie doet. Sommige leggen ook uit hoe ze het doen, maar slechts enkele kunnen duidelijk uitleggen waaróm ze het doen.

Bestellen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen kopen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is de nieuwe manier van ondernemen. In Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt op herkenbare en vernieuwende wijze ingegaan op deze fascinerende...

Bestellen
Eerste Hulp Bij Online Ondernemen

Eerste Hulp Bij Online Ondernemen kopen

Op het internet liggen veel kansen te wachten voor jou als ondernemer. Eerste Hulp Bij Online Ondernemen helpt je die kansen te grijpen.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback