Login

nieuwe radiator passend bij uw design

Gepubliceerd: 2016-05-12 08:49:10 | Door Lisa | 757x bekeken |

Nieuwe radiator passend bij uw design

Een radiator wordt tegenwoordig gezien als het lelijkste onderdeel van een ruimte. Waar enkele decennia terug alles vooral praktisch moest zijn en het eigenlijk niet uitmaakte of leidingen en verwarmingselementen al dan niet zichtbaar waren, is het tegenwoordig een trend om alles zo strak mogelijk af te werken. Zo dus ook bij radiatoren. Maar kun je die eigenlijk wel wegwerken?

Waarom geen vloerverwarming?

We vroegen het de loodgieter Apeldoorn. Allereerst zal er bij veel mensen de vraag rijzen waarom je überhaupt wat aan de radiatoren zou willen doen. Waarom kiest niet gewoon iedereen voor vloerverwarming? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig; in lang niet elke woning is vloerverwarming aangelegd. Bovendien is het aan laten leggen van vloerverwarming een kostbare klus; lang niet iedereen beschikt over het vereiste budget om vloerverwarming aan te kunnen leggen.

Hoe de radiator versieren?

Dan rijst vervolgens de vraag hoe je de radiator zou kunnen versieren. Daar zijn een aantal opties voor te noemen die we hieronder kort zullen toelichten.

De opties zijn in een aantal categorieën in te delen. Zo kun je er voor kiezen om de radiator te versieren en deze juist meer in plaats van minder op te laten vallen. Een andere optie is om van de radiator iets praktisch te maken, zodat het een tweede, handige functie krijgt. Tenslotte kun je er nog voor kiezen om de radiator te camoufleren.

Laat de radiator opvallen

We zijn eigenlijk gewend dat een radiator niet op mag vallen. Radiatoren stop je het liefst zo snel mogelijk en zo ver mogelijk weg. Maar dingen die je niet mag zien, die ga je juist zien. Probeer daarom eens om die radiator gewoon een fel kleurtje te geven. Daardoor kan de radiator een sieraad van de woning worden, hoe gek dat misschien ook klinkt

Maak iets praktisch van de radiator

Een ander idee is om iets praktisch van de radiator te maken. Maak er een kastje omheen - maar zorg wel dat de radiator een vrije in- en uitstroom van lucht tot zijn beschikking heeft - en benut zo de radiator op een manier waar je anders niet zo snel aan gedacht zou hebben.

Camoufleer de radiator

Een derde en laatste optie is om de radiator te camoufleren. Je kunt de radiator zoveel mogelijk wegstoppen door bijvoorbeeld een radiatorombouw te plaatsen. Op die manier trekt de radiator nauwelijks nog aandacht en blijft deze goed functioneren.


Deel:

Tags:

Reacties


jack | 2016-05-12 12:20:13

weet jij waarom aanmelden niet meer kan?

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback