Login

Neutrik-opticolcon

Gepubliceerd: 2016-10-26 09:01:27 | Door Lisa | 623x bekeken |

Neutrik Opticolcon kabels

De afgelopen jaren is het gebruik van glasvezel kabels enorm toegenomen. Voorheen werden ze vooral toegepast in de wereld van HD opname, maar tegenwoordig vind je ze overal waar digitale signalen moeten worden overgestuurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de audio-, televisie- en tour industrieën.

Toepassingen

Glasvezel kabels kunnen worden gebruikt in verschillende omstandigheden. Een paar voorbeelden hiervan zijn netwerk transmissie, digitale HD video transmissies, geluid en EMI bescherming voor audio en video applicaties. Bovendien minimaliseert het gebruik van deze kabels de totale bekabeling omdat er verschillende data signalen door één kabel kunnen gaan. Er is echter een groot probleem. Ook al zijn deze kabels perfect voor de entertainment en televisie industrie, ze zijn niet sterk en stevig genoeg om het in die wereld lang te overleven. Hardhandig aanpakken kunnen ze niet aan en ook draaien en wentelen is een probleem. Bovendien zijn ze erg gevoelig voor het verzamelen van stof.

Neutrik kabels, sterk en multifunctioneel

Neutrik heeft hier in 2005 een aantal oplossingen voor geboden met de nieuwe OpticalCON DUO serie glasvezel kabels. Deze kabels hebben twee kanalen en zijn ontworpen om hardhandig mee om te gaan, ze zijn veilig en laten geen stof binnen. Dit houdt in dat ze vooral worden gebruikt voor audio-, video- en licht transmissies bij bijvoorbeeld concerten (zowel voor het geluid als de lichtshow) en radio-, en televisie uitzendingen. De OpticalCon QUAD serie zijn kabels met vier kanalen en zijn speciaal ontwikkeld voor uitzendingen die buiten plaatsvinden. De nieuwe OpticalCon MTP kabels hebben 12 kanalen per connector en dit kan vooral gebruikt worden voor applicaties met meerdere kanalen, vooral in de professionele radio-, en televisie wereld. De kabels van Neutrik bieden niet alleen sterkte en flexibiliteit, ze brengen ook  veel kracht op een aantal kanalen tegelijk.

Neutrik

Neutrik is een internationaal bedrijf dat al 40 jaar ervaring heeft in het produceren van elektrische en elektronische verbindingen tussen producten en systemen. In 1975 werd Neutrik opgericht en sindsdien staat het produceren van innovatieve producten met gebruik van de nieuwste elektronische kennis centraal. Vandaag de dag zijn ze de wereldleiders in het ontwerpen en produceren van audio-, coax-, power-, en circulaire kabels. Het assortiment bestaat onder andere uit stekkers, luitspreker connectoren en glasvezel kabel systemen. De OpticalCON serie van Neutrik heeft een uitkomst geboden voor de audio-, en videowereld omdat ze de harde werkelijkheid en omstandigheden die daarbij samengaan aankunnen. Door het produceren van de beste glasvezelkabels die tegen een stootje kunnen en die geen stof binnenlaten heeft Neutrik de toppositie op de markt bereikt.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback