Login

lekkage verhelpen

Gepubliceerd: 2016-04-18 12:25:48 | Door Lisa | 850x bekeken |

1. Lekkage verhelpen om schade te voorkomen

Een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters is naast bijvoorbeeld een verstopping of verstoring van de cv-ketel, een lekkage in hun woning. Een lekkage heeft een aantal nadelen, zo is het vaak erg lastig om de bron van een lekkage te vinden en heeft u het vaak niet direct door als er sprake is van een lekkage in huis. Dit maakt het des te belangrijker om bij een lekkage snel in te grijpen, zodat u een vervelende waterschade in huis kunt voorkomen. Het vrijgekomen vocht bij een lekkage kan bijvoorbeeld in muren of plafonds trekken, waarbij lelijke schimmelplekken ontstaan. Of denk bijvoorbeeld aan waterschade aan uw belangrijke documenten of fotoalbums. Dit wilt u logischerwijs zo goed mogelijk voorkomen!

Hulp van een loodgieter

Om een lekkage te verhelpen, kunt u de hulp van een ervaren loodgieter bij u in de buurt inschakelen. Een loodgieter heeft over het algemeen een ruime expertise in het opsporen en verhelpen van lekkages in woningen, waardoor de kans op waterschade verkleind kan worden. Met speciale apparatuur hebben loodgieters de bron van een lekkage vaak snel gevonden, waardoor er adequaat kan worden gehandeld. De plek en ernst van de lekkage is bepalend voor de oplossing die een loodgieter u zal bieden om de lekkage op te lossen.

Plekken voor een lekkage

Een lekkage kan op verschillende plekken in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder de dakbedekking, een lekkage rond de leidingen onder uw vloer of tussen muren, een lekkage aan de regenpijp buiten uw woning, enzovoorts. Zeker een lekkage rond leidingen valt vaak niet direct op, pas als de eerste schimmelplekken zich vertonen op uw muren of plafonds. Om deze vorm van waterschade te voorkomen, is het sterk aan te raden om uw leidingen en afvoer eens in de zoveel tijd te laten controleren door een loodgieter. Dit geldt ook voor uw dakbedekking, wat u eventueel ook zou kunnen laten controleren door een dakdekker.

Des te sneller een beginnende slijtage aan leidingen of de dakbedekking wordt opgemerkt, des te kleiner wordt ook de kans op waterschade in huis. Een loodgieter kan immers tijdens een leidingstuk vervangen!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback