Login

Lasse Schöne komt altijd weer bovendrijven

Gepubliceerd: 2016-10-27 08:09:15 | Door Femke Nijkerk | 438x bekeken |

Voor de Deense all-rounder Lasse Schöne is het elke wedstrijd maar afwachten of zijn naam op het bord staat. De nummer 20 van Ajax is als hij minuten maakt wel elke keer belangrijk.

Met zijn ervaring en spelinzicht weet de Deen wel het publiek te overtuigen. Voor de Deense middenvelder lijkt daarmee niets veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Voor het Amsterdamse publiek ook niet; de Deen moet het nieuwste Ajax shirt altijd dragen. Ook in 2016/2017.

 

Door: voetbalshirtskoning.nl

De zogenaamde breedte-aankoop

De Deen werd in 2012 door de club aangetrokken als zogeheten ’breedte-aankoop’. Al snel ontpopte hij zich tot basisspeler. In de seizoenen die daarna kwamen, werd Schöne vaak afgeschreven door de buitenwacht, maar elke keer kwam de middenvelder weer bovendrijven. Zelfs dit seizoen Ajax maar liefst 10 middenvelders tot de beschikking heeft, is het toch weer Lasse Schöne die de laatste weken weer een basisplek weet te bemachtigen. De laatste wedstrijden vervult hij daarbij de rol van controlerende middenvelder, naast captain Davy Klaassen en de nieuwe aanwinst Hakim Ziyech. Het verhaal van Schöne doet denken aan die van keeper Ronald Waterreus. De doelman won vroeger bij PSV iedere concurrentiestrijd. Elke keer werd er getwijfeld, elke keer kwam Waterreus weer bovendrijven.

De ervaren routinier

De speler is met zijn 30 jaar een belangrijke routinier in het elftal en raakt niet snel in paniek als hij weer even buiten de ploeg lijkt te vallen. De eerste wedstrijden kwam hij bijna niet voor in de plannen van coach Peter Bosz. Jezelf weer in de basis knokken is daarom vooral een mentale kwestie. ‘Als de kans zich voordoet, dan moet je deze ook grijpen’, aldus de spelmaker. Voor de supporters is het hopen dat Bosz deze beslissing voortzet. Met de vechter lijkt er meer stabiliteit in het elftal te komen. Vooral tijdens de internationale wedstrijden kan zijn ervaring wel eens van doorslaggevend belang zijn. Daarom, áltijd Lasse Schöne.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback