Login

Intra orale scanner voor Tandartsen

Gepubliceerd: 2016-11-05 11:45:04 | Door Sanneb | 595x bekeken |

Hier lees je alles over producten voor tandartsen, waaronder intra orale scanners!

Tandarts producten

Een tandarts is een persoon die zich bezig houdt met het gebit. Als jij last heb van je tanden ga jij naar de tandarts. Een tandarts heeft een universitaire opleiding gevolgd in de richting van tandheelkunde. Tijdens de opleiding kunnen ze zich specialiseren. Zo zijn er tandartsen die zich hebben gespecialiseerd tot orthodontist. Een orthodontist weet alles van beugels, hoe je het moet plaatsen en verwijderen. Sommige mensen moeten naar een orthodontistenkliniek om een beugel te laten zetten. Als jouw tandarts daar gespecialiseerd in is kun je bij de zelfde tandarts blijven. Als een tandarts je gaat behandelen kun je kiezen voor een verdovingsmiddel. Als je een gaatje hebt, wordt dit gevuld en het kan best pijnlijk zijn als je geen verdoving hebt.  Een tandarts is meestal werkzaam in een tandartsenpraktijk samen met andere tandartsen en assistenten. Ook is er vaak een receptioniste die je afspraak inplannend en je groet en eigenlijk het visitekaartje is.

Enkele gereedschappen die de tandarts gebruikt

Een tandarts gebruikt heel veel verschillende gereedschappen, want er zijn ook diverse behandelingen die plaats kunnen vinden. Voordat ik wat meer schrijf over de gereedschappen, laat ik jullie weten wat de tandarts allemaal draagt. Een mondkapje en handschoenen wordt gebruikt voor de hygiëne. De handschoenen dienen weggegooid te worden na elke behandeling. Als een tandarts vuile dingen uit de tanden haalt, wordt dit met een ‘haakje’ gedaan en dat heet een sonde. Doordat de tandarts met je mond bezig is kun je je speeksel niet goed doorslikken. De tandarts, vaak de tandarts assistente gaat dan met een zuigslangetje in je mond om dit op te zuigen.

Intra Orale Scanners

Er zijn een aantal producten voor tandartsen beschikbaar die iedere tandarts wel gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan zijn intra orale scanners. Dit zijn scanners waarmee tandartsen veel kunnen onderzoeken.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback