Login

Import tips bij Alibaba

Gepubliceerd: 2016-12-16 05:46:22 | Door Dfeer | 1031x bekeken |

De beste tips op een rij

Tips over het importeren van producten vanuit China via Alibaba zijn altijd handig. Want eerlijk is eerlijk, bestellen uit China is niet altijd even makkelijk en kan soms met de nodige risico’s komen. Daarom is het goed om precies op de hoogte te zijn en alle risico’s in acht te nemen.

MAak gebruik van deze alibaba tips

1.     Als het gaat om de communicatie met de leveranciers, moet je nooit uitgaan van een veronderstellingen over de beschikbaarheid van producten. Vraag daarom altijd eerst monsters van producten die online  verkocht worden alvorens je een hele bezending besteld.

2.     Vaak zijn websites van leveranciers niet up-to-date en sommige verkopers zijn beter dan anderen in het handhaven van hun online aanbod. Soms zijn er zelfs bedrijven die monsters niet aanleverden en als reden opgaven dat de monsters niet meer leverbaar zijn.

3.     De meeste leveranciers handelen op een snelle en vriendelijke manier de bestelling af. Maar soms zijn er enkele gevallen waarbij er enige frustratie kan ontstaan. In zo een geval is het goed om kalm te blijven maar wel bij je punt te blijven staan.

4.     Sommige verkopers zijn bijna te vriendelijk. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de culturele verschillen die er bestaan. Maar als ze je 2-3 e-mails per dag sturen met de vraag of je wilt kijken of je iets wilt kopen nadat je expliciet hebt afgewezen dan is het wel tijd op een nette en duidelijke manier aan te geven dat je geen interesse hebt.

5.     Wees zo specifiek mogelijk. Stem met de leverancier af voor specifieke productcategorieën. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om zeer specifieke te zijn en al vanaf het begin.

Ingezonden door Forum-china.nl 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback