Login

Huisfeestje geven? Moeilijk of simpel?

Gepubliceerd: 2017-03-15 13:32:13 | Door Lisa | 1021x bekeken |

Het is vrijdag avond, het is weekend! En je wilt het er flink van nemen! Groot gelijk heb je. Een gewaagde gedachte is om dit weekend een huisfeest te geven. Dat kan en als gastheer/vrouw, heb je natuurlijk de verantwoordelijkheid om dit op z’n minst super gezellig te maken voor jezelf en al je aanwezige vrienden. Dit hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Zolang je de volgende regels maar goed in de gaten houdt, dan kan het bijna niet misgaan.

Nodig alvast de juiste vrienden uit om ervoor te zorgen dat je in ieder geval garant kan staan voor de gezelligheids-factor.

Kies uiteraard de juiste juiste datum, dit is waarschijnlijk 1 van de belangrijkste elementen voor een succesvol huisfeest, want als niet veel mensen kunnen komen opdagen op de juiste avond dan lijdt iedereen eronder.. Want je zal maar net juist die gezellige gangmaker laten ontbreken door slechte timing. 

Uiteraard kan je logischerwijs de doordeweekse dagen vermijden om een huisfeest te geven, aangezien de meeste gasten dan nog aan het werk zijn of de volgende ochtend weer vroeg op moeten staan. Dat behoudende sfeertje waar iedereen nog denkt wat ze de volgende dag allemaal wel niet moeten doen. Gezelligheid wordt dan al snel onnodig gelimiteerd, dus vergeet het maar. 

Als je dan ook nog eens overweegt dat mensen vaak nog gezelliger zijn als ze weten dat ze de volgende dag nog vrij zijn van werk, dan gaan ze vaak een stapje verder en maak jij meer kans op een Epic huisfeest.

Weten wie je uitnodigt is een cruciale stap, verschillende groepen vrienden moeten plotseling met elkaar mixen/praten en dit gaat niet altijd even harmonisch, dus schat dit goed in. En houdt daarnaast vooral in de gaten welke vrienden jouw eigen vrienden met zich mee brengen. Het is vaak verstandig om hier enorm duidelijk over te zijn en dit een beetje beperkt te houden. Het is immers jouw huis, dus enige controle is wel van cruciaal belang. Anders kan het al snel uit de hand lopen en dan hebben we het nog niet eens over de slechte mannen x vrouwen ratio.

Vraag aan je gasten om een flesje drank naar wens mee te nemen. Zo hoef je niet alles zelf te betalen. Zorg er natuurlijk ook voor dat je voldoende American Red Cups koopt en wat Beer pong balletjes, zodat je op jouw huisfeest Beer pong kan spelen. Dit zorgt altijd voor een gezellige sfeer op elk huisfeest. Hierna hoef je eigenlijk niet veel meer te doen.

Zorg voor een toffe play list met muziek, waarmee je de sfeer subtiel stuurt naar gezelligheid en waak ervoor dat er ook niet om de haverklap muziek wordt veranderd door elke willekeurige genie die zijn eigen favoriete track wilt horen. Dit kan je zelf liever vooraf goed regelen of iemand hierover de leiding geven, iemand die vooral rekening houdt met al je gasten, zodat het grootste deel van je gasten de muziek wel kent en leuk vindt. 

Kortom iemand die de sfeer goed aanvoelt. En dus ook begrijpt wanneer het tijd is om het volume iets hoger te zetten of zelfs wat brutalere muziek op te zetten als de sfeer ernaar snakt op het juiste tijdstip. 

Probeer het niet perfect te maken, nonchalant en gezellig is al goed genoeg. Huisfeestjes hebben immers de spontane factor dat huisfeestjes zo siert. Het ongestoord met iedereen kunnen babbelen, dansen en uiteraard flirten.

Zorg voor voldoende hele ‘interessante’ foto's zodat je altijd de volgende dag op Facebook en op Instagram al jouw foto's kan laten zien. Niet alleen om te delen met de aanwezige gasten, maar vooral voor die personen die niet zijn komen opdagen. Dan is het extra fijn om te laten weten dat ze het feestje van hun leven gemist hebben. Wedden dat ze de volgende keer er alles aan zullen doen om hier bij te zijn? Een beetje bewuste spijt zaaien op Social Media kan heus geen kwaad. Zo is het lekker dubbel genieten van je feest en de reacties achteraf!


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback