Login

Geniet van het tuinleven met een terrasoverkapping

Gepubliceerd: 2016-05-10 16:55:40 | Door Doriaan | 766x bekeken |

Geniet van het tuinleven met een terrasoverkapping

Ben jij op dit moment ook zo aan het genieten van het prachtige lenteweer? En wil je eigenlijk veel vaker buiten kunnen zitten dan dat je normaal gesproken doet? Dan is een terrasoverkapping zeker weten iets voor jou! Met een overkapping kun je namelijk naast de dagen waarop het lekker zonnig en warm is ook op de dagen waarop het weer wat minder lekker is gewoon buiten in je tuin zitten. En zeg nou zelf, dat is toch wat ieder buitenmens het liefst zou willen?

Waar moet je zoal aan denken?

Wees echter niet overhaast in de aanschaf van een terrasoverkapping, er zijn namelijk een aantal aspecten waar je serieus over na moet denken voordat je halsoverkop een aankoop doet waar je achteraf nog wel eens spijt van zou kunnen krijgen. Was het vroeger zo dat er slechts enkele modellen terrasoverkappingen verkrijgbaar waren, tegenwoordig is dat niet meer het geval! Vandaag de dag heb je namelijk verschrikkelijk veel verschillende soorten modellen en zijn de kwaliteitsverschillen tussen deze modellen ook nog eens behoorlijk groot. Zo zie je zelfs bij bouwmarkten overkappingen die je voor een leuke prijs kunt aanschaffen, maar die kwalitatief gezien soms te wensen overlaten.

De aluminium constructie

Zo besluiten veel mensen om uiteindelijk voor een terrasoverkapping te kiezen die uit aluminium is opgebouwd. Hier gaat het echter vaak mis. De kwaliteit van het gebruikte aluminium waarmee de constructie is opgebouwd is namelijk niet altijd even goed. Concreet komt het erop neer dat je keuze hebt uit twee soorten constructies. De eerste constructie bestaat uit zuiver aluminium en is zeer sterk, waardoor kans op doorbuigen vrijwel niet aanwezig is. De tweede variant bestaat uit aluminium dat geproduceerd is door diverse materiaalsoorten met elkaar te vermengen, waardoor er een materiaal ontstaat wat minder sterk is dan zuiver aluminium en waarbij het risico bestaat dat de staanders op de langere termijn kunnen doorbuigen.

Het gewicht van terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen van aluminium zijn over het algemeen zeer licht van gewicht en kunnen daardoor zonder problemen tegen de meeste woningen worden aangebouwd. Wanneer je echter besluit om een terrasoverkapping van hout aan te schaffen, dan wordt het een heel ander verhaal. Constructies van hout zijn namelijk behoorlijk zwaar en lang niet iedere gevel van een woning kan het gewicht van een dergelijke constructie dragen. Wanneer je dus niet zeker weet of je woning geschikt is voor zwaardere constructies, neem dan het zekere voor het onzekere en schakel een terrasoverkappingen specialist in om de situatie bij jou thuis te komen bekijken en te bepalen wat de mogelijkheden zijn.

De aankleding van de terrasoverkapping

Dit onderdeel wordt vaak door veel mensen over het hoofd gezien, maar is heel belangrijk als het gaat om het plezier dat je kunt beleven aan een terrasoverkapping. Stel namelijk dat je ervoor kiest om een glazen dak boven op de constructie te laten plaatsen. Dat is het natuurlijk heel mooi, omdat je dan volop lichtinval in de huiskamer van je woning behoudt. Echter, zodra het ook maar een beetje zonnig weer begint te worden zal de temperatuur onder het glazen dak al heel snel onaangenaam hoog worden. Wat in dat geval belangrijk is, is om een zonnescherm direct onder de glazen platen aan te laten brengen, zodat je ook op de zonnige dagen zonder weg te smelten onder je overkapping kunt zitten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus nogal een aantal zaken waarover je goed moet nadenken voordat je overgaat tot de aanschaf van een terrasoverkapping. Neem daarom dan ook ruim de tijd om je goed te oriënteren op de diverse modellen en alle bijbehorende opties, zodat je dadelijk met een grote glimlach onder jouw nieuwe overkapping heerlijk van het buitenleven kunt genieten! Wist je overigens dat het heel gezond is om regelmatig tijd in de buitenlucht door te brengen? In dit artikel lees je waarom dat zo goed voor je is.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDoriaan


Like deze focus


Naar boven
Feedback