Login

Hoe kan je geld verdienen met je blog?

Gepubliceerd: 2014-06-10 16:50:04 | Door Sharp Ben | 2279x bekeken |

Veel mensen die een blog starten dromen ervan om ooit geld te verdienen met hun blog. Hoewel snel rijk worden moeilijk is, is het zeer goed mogelijk om – op termijn – een aardig zakcentje over te houden aan je weblog. Een stappenplan.


Hoe kan je geld verdienen met je blog?

Schrijf over je passie

Een blog starten kan iedereen. Maar waar ga je over bloggen? En vooral: wat wil het (grote) publiek lezen? Dat zijn de twee belangrijkste vragen die je je moet stellen alvorens met je blog van wal te steken. Houd in het achterhoofd dat lezers voor je blog zich niet van vandaag op morgen aandienen. Bloggen (en je lezerspubliek opbouwen) is dus een onderneming voor de langere termijn. Daarom is het belangrijk dat:

  • Je blogt over je passie
  • Je gaat dus op zoek naar onderwerpen waar je niet over uitgepraat raakt
  • Onderwerpen waarover je ook in de toekomst wil blijven bijleren

Vertel boeiende verhalen op een erg persoonlijke manier en concentreer je indien ook maar enigszins mogelijk op datgene wat andere bloggers NIET doen. Mensen moeten speciaal naar jouw blog komen om verhalen en informatie te vinden die nergens anders te vinden zijn.

Verder is het van primordiaal belang dat vaak nieuwe berichten op je blog verschijnen. Vandaar dat ik het schrijven vanuit je passie zo benadrukte:  het is erg moeilijk vaak te bloggen over een onderwerp  waar je eigenlijk niets mee hebt.

Regelmatig (publiceren) is cruciaal. Volgens een min of meer vast stramien als het even kan. Liever systematisch 2 keer per week een fijne blogpost, dan 14 dagen lang elke dag een bericht en daarna 4 maanden niets meer. Punt is dat bezoekers op den duur weten/verwachten dat jij een nieuw bericht online zet en dus automatisch je blog zullen bezoeken.

Veel bezoekers naar je blog brengen

Door regelmatig te bloggen komt je blog – na enkele maanden - hoger in de zoekresultaten van zoekmachines terecht. Daarvandaan komen bezoekers/lezers druppelsgewijs naar je blog. Verder kan je je blog promoten door:

  • ·        Actief te zijn op social media (telkens je een bericht op je blog plaatst maak je hier melding van op Twitter, Facebook, Google+,…)
  • ·        Volg diverse communities die handelen over onderwerpen waar jij over blogt
  • ·        Laat inhoudelijke commentaren achter op andermans blog
  • ·        Plaats een link naar je blog in ieder social media platform waar je actief bent
  • ·        Plaats een link naar je blog in de ‘digitale handtekening’ van je e-mail
  • ·        Beantwoord iedere reactie van lezers zo snel mogelijk
  • ·       

Op de eerste tip na zijn dit geen wondermiddeltjes. Verwacht er dus ook niet te veel van. Het is eerder een verhaal van vele kleintjes maken een groot. Alle beetjes helpen!

Allemaal goed en wel, maar je ging het toch hebben over geld verdienen?!

Klopt, maar zonder al het voorgaande geen bezoekers op je blog en bijgevolg ook geen mogelijkheid om geld te verdienen op je blog. Je (blog) wordt immers pas interessant voor adverteerders en andere commercieel ingestelde partijen op het moment dat jij in staat bent potentiële kopers/klanten naar hun producten of diensten te leiden.

Bloggen als een pro

Bloggen als een pro kopen

Lees ‘Bloggen als een pro’ en je hebt binnen pakweg 90 minuten een haarscherp beeld van waar het met je weblog naartoe moet.

Bestellen

Verschillende verdienmodellen

Veruit de makkelijkste manier om geld te verdienen met je blog bestaat erin om te werken met Google Adsense. Dit is de advertentiemakelaar van Google. Het programma implementeren kan erg makkelijk en je hebt er als blogger verder geen omkijken naar. Tenminste, zolang je je aan de algemene voorwaarden houdt. Ook wanneer je blog nog niet zoveel bezoekers heeft kan Google Adsense helpen.

Nog een mogelijkheid is affiliate marketing. Dit is een formule waarbij jij een banner op je blog plaatst. Wanneer je lezer de banner aanklikt en vervolgens een product koopt, krijg jij een commissie uitbetaald. Heel wat grote bedrijven hebben tegenwoordig een affiliate programma. Zeker als ze een belangrijk deel van hun omzet via het internet halen.

Bedrijven als Blogtoday en Adfab spelen tussenpersoon tussen blogger en de adverteerder. Zij zoeken voor jouw een geschikte adverteerder. In ruil daarvoor eigenen zij zich uiteraard een al dan niet forse commissie toe.

Niks belet je natuurlijk om het heft zelf in handen te nemen en te gaan onderhandelen met bedrijven om zo bijvoorbeeld advertentieruimte op je blog te verhuren of in opdracht producten te reviewen of advertorials te schrijven.

Hoe meer bezoekers jouw blog krijgt, hoe groter de kans dat een partij spontaan naar je toe komt en je een voorstel doet. Beweegt je weblog zich in een zeer specifiek segment, dan kan je vanaf 5000 pageviews per maand al geïnteresseerden verwachten…

Wat schuift dat allemaal?

Moeilijk te zeggen. Het aantal unieke bezoekers van je blog, het soort producten waarover het gaat, het aantal nieuwe publicaties per week/per maand, de concurrentie binnen jouw blogniche,… ze kunnen allemaal een belangrijke rol spelen bij de prijsvorming.

Probeer eerst maar eens het aantal bezoekers van je blog op te krikken. Daar staat of valt alles mee!


Foto's: Photopin.com


Deel:

Tags:

Reacties


omi dollars | 2016-01-26 13:00:34

I am Omi Dollars the spiritualist,I am know all over the world. I make different currency every day and night.My business get growth from a legal level of life.,I have been preaching the gospel of get rich quick and flaunting different currencies stashed in fridge, micro wave, suitcase, etc contact me omidollarspiritualist@gmail.com

Geef reactieSharp Ben


Like deze focus


Naar boven
Feedback