Login

Het registreren van een domeinnaam

Gepubliceerd: 2014-08-11 12:28:51 | Door Dfeer | 999x bekeken |

Zonder domeinnaam geen website

Om een website online te kunnen zetten heb je ook een domeinnaam nodig plus een webhostingpakket. Zonder domeinnaam zal je website niet vindbaar zijn en op deze manier zul je ook geen mensen bereiken.

Webhosting bedrijven

Wanneer we het hebben over webhosting bedrijven in Nederland zijn er tal van bedrijven waar je een eigen domeinnaam plus webhosting kunt kopen. Registreren is eenvoudig, maar de naam die je hebt gekozen moet uiteraard wel beschikbaar zijn. Je kunt onder meer je domeinnaam registreren bij Hostingbaas. Dit is één van de webhosters die je in Nederland kunt vinden en die bekend staat om zijn betrouwbaarheid.

Je zult eerst een domeinnaam moeten verzinnen. Wanneer je dat hebt gedaan kijk je naar een extensie. Zo kun je kijken naar een punt NL extensie maar ook .net, .be of .info zijn mogelijk. .be staat zoals je waarschijnlijk weet voor België. Op deze manier heeft vrijwel ieder land zijn eigen extensie. Bij het registreren zie je direct ook of de domeinnaam die je wilt registreren nog beschikbaar is of niet. Bij domeinnamen zoals webshop.nl of huiskopen.nl kun je er vanuit gaan dat deze al bezet zijn. In feite is het zo dat de echt goede domeinnamen al bezet zijn.

Het lijkt misschien allemaal ingewikkeld, maar het registeren van een domeinnaam bij bijvoorbeeld hostingbaas.nl 
is niet moeilijk. Wanneer je in een zoekmachine gaat zoeken op aanbieders zul je er vele vinden en het registratieproces is niet moeilijk. Duur is het eveneens niet, want voor een paar euro heb je bij veel aanbieders al een domeinnaam.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback