Login

Help ik krijg mijn stropdas niet geknoopt!

Gepubliceerd: 2016-05-02 09:17:38 | Door Femke Nijkerk | 850x bekeken |

Eindelijk heb je een leuke stropdas gevonden voor je sollicitatiegesprek. Je staat voor de spiegel en wat je ook probeert, je krijgt er geen nette knoop in. Wat een geluk dat je op deze website bent terechtgekomen. Op deze site wordt stap voor stap uitgelegd op welke manieren je je stropdas kan knopen.

Voorbereidingen

Voordat je de stropdas om je nek doet, doe je de kraag van je overhemd omhoog en maak je het bovenste knoopje van je overhemd dicht. Na het knopen van de stropdas moet de onderkant van de stropdas de bovenkant van jouw riem aanraken. Het verschilt ook per soort knoop hoe de stropdas precies komt te hangen. Hou er rekening mee dat bij een stevige stropdas met een dikke voering, de stropdas na het strikken snel kort wordt. In de volgende alinea wordt uitgelegd hoe je de klassieke knoop onder de knie krijgt.

De klassieke knoop

Stap 1. Doe de stropdas om je hals met het brede gedeelte (voorbeen) aan je rechterkant. Het voorbeen hangt lager dan het smalle gedeelte (achterbeen).

Stap 2. Draai het voorbeen achterlangs om het achterbeen.

Stap 3. Haal het voorbeen naar boven.

Stap 4. Schuif het voorbeen voorzichtig naar beneden door de lus die je in de vorige stap hebt gecreëerd.

Stap 5. Houd het achterbeen vast. Trek voorzichtig aan het voorbeen om de lus vast te zetten. Stel de knoop bij en trek het omhoog tot het laatste knoopje van de boord.

Als je de stropdas goed hebt geknoopt dan is het achterbeen niet zichtbaar en ligt het uiteinde van het voorbeen ter hoogte van je broekriem.

Nu kun je met een gerust hart het sollicitatiegesprek in. Uiteraard is de stropdas ook voor andere gelegenheden. Je kunt de stropdas omdoen als je chic uit eten gaat, bij een bruiloft, bij een begrafenis, bij een studentenvereniging of in het weekend als je gezellig met vrienden een drankje gaat nuttigen. De dresscodes die bij het sollicitatiegesprek en bruiloft horen, worden in de komende alinea uitgewerkt.

Dresscodes

Voor verschillende gelegenheden gelden ook verschillende dresscodes. Bij het sollicitatiegesprek wordt aangeraden om een stropdas te dragen die neutraal is met een effen kleur. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van het bedrijf waar je solliciteert.

Als je een stropdas wilt dragen bij een bruiloft, kun je eigenlijk elke stropdras dragen. Let wel op de dresscode van de bruiloft. Als er Black Tie op de uitnodiging staat, is het verplicht om een zwarte stropdas te dragen. Denk ook eens aan een overhemd met korte mouw!

 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback