Login

Groen gras: zo simpel nog niet!

Gepubliceerd: 2014-07-02 09:47:50 | Door freekkanters | 911x bekeken |

In je woning stofzuig je regelmatig je tapijt ook het gras in je tuin dien je regelmatig te maaien. Het verschil tussen de twee is echter dat het gazon leeft en dat je hier aandacht aan dient te besteden.

Groen gras: zo simpel nog niet!

Om groen gras te verkrijgen is het belangrijk om te zorgen voor gezonde grassprietjes. Een mooie grasmat is echter nog niet zo simpel en vraagt ook om veel aandacht. Je wilt natuurlijk wel dat jouw gras groener is als dat bij de buren? Lees daarom in dit artikel tips om je gras mooi groen te maken en houden!


Gras heeft eigenlijk continu water, lucht en voedingsstoffen nodig. Op die manier kunnen de grassprieten zich optimaal ontwikkelen. Aan jou dus om hen hiervan te voorzien, natuurlijk met mate. Daarnaast hebben ze ook kalk nodig, zonder kalk zijn ze namelijk niet in staat voedingselementen op te nemen. Je kunt hier bijvoorbeeld kalk met magnesium voor gebruiken zodat het gazon een donkergroene kleur zal krijgen. Dit kun je het beste uitstrooien in de herfst en in het vroege voorjaar, wanneer het niet te warm is.


Mesten gras

Voedsel is een van de benodigdheden voor groen gras. ieder voorjaar kun je je gazon voorzien van standaardbemesting met een evenwichtige formule. Kies voor mest met kalium en magnesium, het kalium zal zorgen voor een betere weerstand tegen de droogte. In de zomer kun je met dezelfde meststof nog eens bemesten en daarna nog eens in het vroege najaar. Veel vaker is niet nodig.


Gras maaien

Wanneer je je gazon gaat maaien is het aan te raden om dit te doen wanneer het droog is, wanneer het gras nog nat is kan dit namelijk verstikken waardoor je bruine plekken gaat krijgen. Vermijd ook het maaien wanneer er een felle zon is en wissel af met maairichting om te voorkomen dat het gras één kant op gaat liggen. Zorg er zeker voor dat je grasmaaier scherpe messen heeft, dan worden de grassprieten namelijk scherp afgesneden wat voorkomt dat het gras vatbaarder is voor ziekten.


Beregenen

in de zomer wanneer er lange periodes van droogte zijn is het belangrijk je gazon te beregenen. Dit kan door middel van de tuinslang maar ook door middel van bijvoorbeeld een beregeningsinstallatie. Belangrijk is echter wel dat je weet hoe veel en hoe vaak je je gazon water dient te geven. Wil je alles weten over beregening? Kijk dan eens hier


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Gardena Classic Accu grasschaar en buxusschaar - Incl. 8 cm gras- en buxusmes en 12 cm struikmes

Gardena Classic Accu grasschaar en buxusschaar - Incl. 8 cm gras- en buxusmes en 12 cm struikmes kopen

Vond u "Groen gras: zo simpel nog niet!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Pokon Speelgazon Graszaad - 500 gram - voor 20-25m2

Pokon Speelgazon Graszaad - 500 gram - voor 20-25m2 kopen

Vond u "Groen gras: zo simpel nog niet!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Naturado Graszaad schaduwgazon - 250 gram - voor 15 m²

Naturado Graszaad schaduwgazon - 250 gram - voor 15 m² kopen

Vond u "Groen gras: zo simpel nog niet!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Naturado Graszaad speelgazon -  1000 gram - voor 50 m²

Naturado Graszaad speelgazon - 1000 gram - voor 50 m² kopen

Vond u "Groen gras: zo simpel nog niet!" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback