Login

energierekening te duur hulp nodig bij betalen

Gepubliceerd: 2015-11-10 09:49:58 | Door Janice | 1567x bekeken |

Energierekening te duur, hulp nodig!

Veel huishoudens hebben moeite met het betalen van hun energierekening, de Woonbond wilt dit probleem verhelpen op 11 december in Utrecht door een ‘Energiecafé’ te organiseren om een oplossing voor energiearmoede te vinden. Naast het betalen van huur en kosten voor levensonderhoud houden veel huishoudens te weinig geld over om de energie kosten te betalen.


energierekening te duur hulp nodig bij betalen

In Arnhem is in oktober een nieuwe stichting gestart: ‘Energiebank’ die Nederlanders met een laag inkomen helpen hun energiekosten te betalen. Er wordt verwacht dat er vanaf volgend jaar hulp op een landelijke schaal zal worden verleent.

Huishoudens hebben hulp nodig

In Nederland zijn er ongeveer 750.000 huishoudens die geld te kort komen voor hun energierekening. Dit noemen ze energiearmoede, er zijn huishoudens die zelfs afgesloten dreigen te worden. Dit kan nare gevolgen hebben voor je gezondheid als je woning niet meer kan verwarmen of een warme douche kan nemen. Vocht en tocht problemen komen ook kijken bij een te koude woning.

Op 11 december in Utrecht wordt er duidelijk gemaakt wat er hier precies aan gedaan zal worden. Wat kunnen gemeentes hier aan doen, huurdersorganisaties, schuldhulpverlening en energiecoaches?

De Energiebank groeit in 2016 door naar diverse regio’s in Nederland. Door samenwerkingen met gemeenten en maatschappelijke organisaties helpen ze huishoudens die in aanmerking komen voor ondersteuning. De huishoudens die hulp nodig hebben, krijgen 50 tot 80 euro per maand korting op hun rekening een half jaar lang en ook besparing tips van energiecoaches om een energietopper te worden.

Zie ook : energiecontracten vergelijken


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback