Login

Energielabel onbetrouwbaar

Gepubliceerd: 2015-09-21 12:50:48 | Door Janice | 1932x bekeken |

Energie label onbetrouwbaar

Een energielabel geeft je een beeld van hoe energiezuinig een woning is en is ook vereist voor verkoop of verhuur van een woning. Uit een onderzoek dat uitgevoerd is door onlineenergievergelijker is er gebleken dat energie labels die aan woningen worden gekoppeld onjuist zijn.

Energielabel onbetrouwbaar

OOKJIJVERGELIJKT - We zijn al op de hoogte van de energie labels die worden gegeven aan woningen. Dat geeft aan hoe energiezuinig je huis is en is op alfabetische volgorde gecategoriseerd, de meest energiezuinige woningen krijgen een A label en minst energiezuinig woning krijgt een G label.

Een zuinige woning betekend niet een lagere energierekening, het geeft je een beeld van de woning maar niet het verbruik die je zelf gaat maken. Uit onderzoek dat verricht is door onlineenergievergelijker is gebleken dat een woning die een te lage label krijgt (bijvoorbeeld “F”) die label alsnog kan laten upgraden naar een hogere label (bijvoorbeeld “C”) om het aantrekkelijker voor de markt te maken. Dat gebeurd niet omdat de woning wordt aangepakt om terecht een hogere klasse label te krijgen. Er wordt simpelweg onderling besproken om een hogere label aan het huis te koppelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, helaas gaat het wel op deze manier en wordt dat niet zorgvuldig nagecontroleerd. We hebben voor alles wel een mannetje tegenwoordig.

Dit is alleen gunstig voor de woning eigenaar die de woning te koop / huur zet maar niet voor de volgende bewoner die denkt dat zijn nieuwe woning energiezuinig is. Als dit zo doorgaat wordt dit een grote puinhoop waar onnodig veel werk achteraf in gestoken gaat worden vanwege de onjuiste gegevens.

Er zijn een aantal punten waar een woning aan moet voldoen en het klinkt nutteloos om het zelf na te controleren want als je een label hebt dan ga je er van uit dat het wel goed zit natuurlijk. Maar het is toch handiger om dat zelf ook na te lopen en daar hoef je geen deskundige voor te zijn!

label G : Huidige situatie

label F : HR combiketel ketel

label E/F : Vloerisolatie van min. 10 cm

label D/E : Dakisolatie van min. 10 cm

label C : Spouwmuurisolatie

label B/C : HR glas in de woonkamer en slaapkamer(s)

label A : 12 zonnepanelen (totaal 18m2)

 

Het is heel goed dat we een beeld kunnen hebben van een woning en de energiezuinigheid ervan, alleen wordt het weer totaal verkeerd aangepakt. Dit moet strenger gecontroleerd worden voordat het te veel opruim en corrigeer werk wordt. De energielabel krijgt een “A” maar de controle ervan een “G”.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


Laurence | 2016-01-08 13:34:50

Janice heb jij een bron hiervan?

Janice | 2016-01-08 13:43:23

Ja ik heb een bron, hoezo ?

Laurence | 2016-01-09 15:31:02

Zou je mij die kunnen sturen? Ik ben bezig met een artikel over definitieve energielabels en zou graag dit punt erin verwerken. Alvast bedankt.

Janice | 2016-01-11 15:22:22

je kan dit artikel als bron gebruiken

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback