Login

Energie steeds meer overstappers

Gepubliceerd: 2016-08-30 08:35:55 | Door Femke Nijkerk | 585x bekeken |

Het aantal overstappers op de energiemarkt blijft maar groeien. Was het in het een aantal jaar geleden nog maar een klein procent van de consumenten welke zich op de energiemarkt durfde te bewegen, tegenwoordig weet maar liefst 55% van de bevolking elk jaar een nieuw voorstel te bemachtigen.

Vrijgeven energiemarkt

Toen de energiemarkt in 2004 werd vrijgegeven kwamen er al snel een groot aantal energiebedrijven bij in Nederland. De prijsvechters speelde hier al die jaren een belangrijke rol en behoren inmiddels dan ook echt tot de subtop van Nederland. Bedrijven als Energiedirect en NLE horen nog niet bij de grote vier , maar snoepen steeds meer klanten weg bij de grote vier van Nederland. Het is dan ook de vraag hoelang tot wanneer het duurt dat de grote vier niet meer de grote vier zijn.

Telt dan alleen de laagste prijs?

Steeds meer consumenten kiezen natuurlijk voor de laagste prijs, maar dit allang niet meer het enigste dat telt. Onder de subtoppers zitten nog een aantal kleine energiebedrijven welke van de subtop ook een steeds groter percentage weet af te snoepen. Vaak zijn dit echt groene energiebedrijven als Qurrent, Pure energie en Budget Energie. Deze bedrijven bieden een scherp tarief, maar bieden in sommige gevallen ook 100% Nederlands groene energie. Dit is vaak tot in tegenstelling van de grote vier wel echt groene energie. De grote vier energieleverancier zitten namelijk nog met een grote productie van grijze energie welke op dit moment een blok aan het been zijn. Energiebedrijven welk hun energie via windmolens, zonne-energie of biomassa weten op te wekken hebben hier dan ook echt een groot voordeel mee. Consumenten vinden het namelijk steeds belangrijker dat de energie welke ze afnemen ook echt duurzaam wordt opgewekt.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback