Login

Elektriciens krijgen een waarschuwing van de politie en OM.

Gepubliceerd: 2015-09-30 10:15:47 | Door Janice | 1814x bekeken |

Zoek de spanning niet op

Elektriciens krijgen een waarschuwing van de politie en OM.

Handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt is strafbaar, sinds 1 maart 2015 is artikel 11a van het Opiumwet van kracht.

De OM en politie met medewerking van Netbeheer Nederland en MMA wijzen elektriciens en installateurs tijdens de Elektrotechniekbeurs erop wat de gevaren en risico’s zijn van illegale hennepteelt. Met de motto “zoek de spanning niet op” willen ze de elektriciens en installateurs duidelijk maken van de gevolgen ervan zodat er minder wordt gekweekt.

Met het nieuwe wet dat van kracht is, zijn de elektriciens vanaf 1 maart strafbaar bij het aanleggen van stroom/installaties waarvan hij/zij van kan vermoeden of bewust is dat het gebruikt wordt voor georganiseerde hennepteelt. Het is heel simpel, je mag gewoon geen bijdrage doen anders heb je te maken met een andere bijdrage en die kan wel oplopen tot 81.000 euro of een gevangenisstraf tot 3 jaar.

Niet alle elektriciens doen mee aan georganiseerde hennepteelt, OM en politie willen elektriciens en installateurs meer bewust maken van georganiseerde hennepteelt en criminele organisaties die zich daar mee bezighouden. Het is gedeeltelijk bewust maken om niet in zee te gaan met zulke organisaties en gedeeltelijk aanpak werk voor de gene die wel met zulke organisaties in zee gaan en daar energie in steken. De volgende keer als er een combinatie van weet en een elektricien zal zijn dan is het in de coffeeshop.

Zie ook : energie vergelijken


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback