Login

Elektra aanleggen op een veilige wijze

Gepubliceerd: 2016-02-16 07:40:41 | Door Femke Nijkerk | 736x bekeken |

Bent u momenteel bezig met de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning? Een grote kans dat er verschillende werkzaamheden op het gebied van elektriciteit moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe elektriciteitskabels, het verleggen van kabels, het installeren van aansluitpunten voor de verlichting in het nieuwe deel van uw woning of bijvoorbeeld de televisie, enzovoorts.

Een erkende elektricien kan u bij dergelijke werkzaamheden helpen, zodat u verzekerd bent van een correcte uitvoering. De kans op bijvoorbeeld een stroomstoring in de toekomst wordt hiermee aanzienlijk kleiner. Wilt u ook elektra aanleggen? Zoek op internet of in de telefoongids naar een geschikte elektricien! 

Werkzaamheden bij het aanleggen van elektra

Het aanleggen van elektra bestaat uit verschillende werkzaamheden. Bij de nieuw- of aanbouw zullen elektriciteitskabels moeten worden aangelegd om overal in huis de beschikking over elektriciteit te hebben. Wanneer dit gelukt is moeten aansluitpunten worden gemaakt voor bijvoorbeeld stopcontacten, een aansluitpunt voor de verlichting of een televisieaansluiting. Het is belangrijk dat de elektriciteitskabels op de juiste wijze zijn aangelegd, om te voorkomen dat de binnenzijde van de kabels met elkaar in aanraking komt. Wanneer dit zou gebeuren, zou er een grote stroom en daarmee een kortsluiting ontstaan. In het ergste geval breekt hierbij een brand in huis uit! Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen.

Ook de meterkast is een essentieel punt in de elektriciteitsvoorziening in uw huis. De meterkast dient als het hart, waarvandaan de elektriciteit naar de verschillende kamer wordt geleid. Het is gebruikelijk om per kamer een eigen groep aan de meterkast toe te voegen, zodat de overbelasting van specifieke groepen in de meterkast voorkomen kan worden. Bij de overbelasting van een groep wordt er teveel stroom gevraagd, wat niet geleverd kan worden door de groep. Hierdoor zal de stop springen en ontstaat er een stroomstoring in dit specifieke deel van uw woning. Het vinden van een oplossing is ingewikkeld, doordat het vervangen van een stop alleen niet het gewenste effect zal opleveren.

Kortom, er zijn verschillende redenen om de hulp van een erkende elektricien in te schakelen voor het aanleggen van elektra.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback