Login

Eiken boomstamtafel op maat laten maken

Gepubliceerd: 2016-05-19 06:36:45 | Door Femke Nijkerk | 962x bekeken |


Eiken boomstamtafel op maat laten maken

Eiken boomstamtafel

Wanneer je een woonstijl verkiest die robuust en stoer moet zijn dan is een eiken boomstamtafel een geweldige toevoeging aan je inrichting. Een eiken boomstamtafel kun je op maat laten maken. Een boomstamtafel kan bijvoorbeeld gemaakt worden op een onderstel van RVS-materiaal of bijvoorbeeld een boomstam tafel met een stoer stalen frame.  Er zijn vele mogelijkheden en houtsoorten om een boomstamtafel op maat te laten maken. Uiteraard kun je een tafel aanschaffen die al gemaakt is. Maar het is apart om zelf een tafel samen te stellen. Een eiken boomstamtafel op maat geeft iets unieks aan je interieur. Met je eigen ontwerp gaat de meubelmaker aan het werk en zorgt voor een eiken boomstamtafel op maat. Precies zoals je voor ogen had.

Boomstamtafel op maat laten maken

Wanneer je een boomstamtafel op maat laat maken zijn er een aantal dingen die je van te voren gaat bedenken. Ten eerste; welke houtsoort vindt je mooi? Het model, wil je een strak ontwerp of juist klassiek. Wil je een onderstel van hetzelfde hout als het tafelblad of juist een onderstel van een ander materiaal.

Houtsoorten

Teakhouten boomstamtafels hebben een prachtige uitstraling. Er zijn vele verschillende teakhoutsoorten. Maar de oudste en beste houtsoort in teak komt uit Oost-Java. Typische toepassingen met teakhout zijn die in de scheepsbouw. Maar een boomstamtafel op maat laten maken van oude teak heeft een uitstraling die zowel in een moderne als landelijke inrichting toepasbaar is.

Eikenhout is één van de bekendste houtsoorten die veel mogelijkheden biedt. Een eiken boomstamtafel heeft een zeer lange levensduur. Wanneer je een eiken boomstamtafel op maat laat maken, heb je een tafel voor de rest van je leven. Een eiken boomstamtafel kun je een extra oude look laten geven, door het blad te laten trommelen en te schrapen.

Rustiek eiken is hout wat gezonde noesten laat zien en wat ander natuurlijk "gebrek" vertoond. Dit hout geeft een warme uitstraling. Rustiek eiken is een eerlijke houtsoort waar je elke nerf van ziet. Extra rustiek geeft grote scheuren en laat grote knoesten zien. Dit geeft een extra robuuste eiken boomstamtafel.

Onderhoud boomstamtafel

Wanneer je de nieuwe boomstamtafel in huis hebt wil je dat deze mooi blijft. Vermijd in ieder geval dat er de eerste weken geen vocht in het tafelblad kan trekken. Dit kan kringen en vlekken op het nieuwe hout veroorzaken. Dus niet met een vochtige doek afnemen maar een ouderwetse stofdoek gebruiken. Daarna afhankelijk van het gebruik, wekelijks afnemen met lauwwarm water. Er mag eventueel wat natuurlijke allesreiniger worden toegevoegd aan het water. Eénmaal per 3 tot 6 maanden met een vochtige doek en wat olie de tafel behandelen. 5 Minuten in laten trekken en dan uitwrijven totdat de doek droog aanvoelt. Na 24 uur is de olie geheel gedroogd. Hardnekkige vlekken eventueel met een schuursponsje met olie behandelen. Wanneer er een verse kras op het hout zit direct behandelen.

Je eiken boomstamtafel blijft zo langer mooi en het hout blijft in conditie. Wil je meer weten over eiken boomstamtafel op maat maken ga dan naar de desbetreffende website en laat je inspireren door de unieke ontwerpen van boomstamtafels.   


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback