Login

Een zadel aanschaffen

Gepubliceerd: 2016-01-14 06:08:04 | Door Dfeer | 654x bekeken |

Wanneer je een ruiter bent wil je natuurlijk het beste voor je paard, maar ook je eigen comfort is tijdens het paardrijden van groot belangrijk.

Het perfecte zadel voor het paard vereist veel aandacht bij de aanschaf, want: zoveel paarden, zoveel ruiters, zoveel zadels. Net zoals je niet op je klompen naar het Concertgebouw gaat, of op stiletto’s de honderd meter sprint, zijn er onder de zadels ook belangrijke verschillen.

Diverse soorten zadels

Voor verschillende takken binnen het paardrijden zijn er diverse zadels te vinden die specifiek bedoeld zijn voor bijvoorbeeld dressuur, of recreatief paardrijden. Enkele voorbeelden zijn, zoals genoemd, dressuurzadels, maar ook spring, western en voor wie nog geen keuze heeft kunnen maken, of het allemáál leuk vindt: het veelzijdigheidszadel.


Het spreekt voor zich dat je een zadel niet op de bonnefooi kiest. Het is namelijk meer dan belangrijk voor zowel het paard als de ruiter zelf, dat de maten goed kloppen en dat kwaliteit en comfort voor beden zo hoog mogelijk is. Het is daarom aan te raden om je te laten adviseren door een specialist die je de beste keuze kan laten maken.


Voor een degelijk zadel zal je diep in de buidel moeten tasten, maar bij goed onderhoud zullen jij en je paard er nog jarenlang plezier aan beleven. Als de prijs je toch te hoog is om in één keer te kunnen betalen, dan kun je kiezen voor een kunststof zadel. Deze is lichter in gewicht, makkelijker te reinigen, betaalbaar maar niet zo duurzaam als die van leer of kunstleer. Uiteindelijk zul je merken dat het bekende gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ hier zeker van toepassing is.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback