Login

Een opgeblazen gevoel in de buik

Gepubliceerd: 2014-12-05 10:01:31 | Door Dfeer | 981x bekeken |

Na dat je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld hebt gekregen kan het voorkomen dat er na het diner een opgeblazen gevoel ontstaat in de buik.

Dit kan een teken zijn van dat je te veel hebt gegeten, maar het kan ook iets anders zijn zoals een opgezette buik. Wat is een opgezette buik, en hoe kun je voorkomen dat dit ontstaat? Het is namelijk een probleem die veelvuldig voorkomt en vrijwel iedereen bekend mee is. Het is iets wat je het liefst voorkomt en daarom is het van belang om te weten hoe je het beste hier mee om kunt gaan.

Een opgeblazen gevoel

Bij een opgezette buik wordt er ook wel gesproken van een opgeblazen gevoel. Dit is namelijk het gevoel dat je in de buik zult krijgen. De buik kan hard worden, en je kunt last krijgen van flinke winderigheid. Dit is erg vervelend, en kan je belemmeren in je doen en laten. Het is dan ook van belang om te weten hoe dit ontstaat, zodat je het in het vervolg kunt voorkomen. Over het algemeen ontstaat een opgeblazen gevoel door een te grote hoeveelheid aan gassen in het maag-darmkanaal. Maar hoe kun je dit nou voorkomen?

Het voorkomen van een opgeblazen gevoel

Wil jij ook voorkomen dat je last krijgt van een opgeblazen gevoel? Dan is het voornamelijk van groot belang om rustig te eten. Dit houdt in dat je het eten goed moet kauwen voor je het door slikt. Ook het drinken van koolzuurhoudende dranken kan er voor zorgen dat er een opgezet gevoel ontstaat. Het opgeblazen buik gevoel is erg vervelend en kan voor diverse klachten zorgen. Hierbij kun je denken aan misselijkheid, diarree, overgeven en gerommel in de buik. Mocht je er echt lange tijd overlast van vinden, dan is het ook altijd raadzaam is een huisarts te raadplegen. Wellicht heeft het dan een andere oorzaak.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback