Login

Bang en Olufsen

Gepubliceerd: 2016-05-25 07:42:31 | Door Lisa | 744x bekeken |

Bang en Olufsen: wanneer de tweede kans als nieuw is

Voor wie Bang & Olufsen niet kent: dit Deense audiovisueel bedrijf werkt aan de top van de sector en is welhaast synoniem voor innovatie en modern ontwerp. Nieuwer en beter zou zomaar het motto van de Denen kunnen zijn. Nochtans betekent dat niet dat Bang & Olufsen geen aandacht heeft voor de kroost die ze voorheen de wereld instuurden.

Wat is Second life?

Zoals het een goede ouder hoort kan je immers zonder problemen gebruikte Bang & Olufsen producten inruilen. Bang & Olufsen lapt ze mits nodig op en zoekt een prachtige nieuwe thuis ervoor: Bang & Olufsen Second life.

De milieubewuste lezers weten ongetwijfeld al waarvoor Second life staat. Het fundament is simpel: oude en gebruikte producten inleveren en een nieuw leven gunnen. In de regel komt dat neer op onderdelen van de ingeleverde producten gebruiken voor een nieuwe bestemming. Denk maar aan bijvoorbeeld kringloopwinkels. Niet zo bij Bang & Olufsen. De kwaliteit van hun producten is immers dusdanig duurzaam dat zonder uitzondering eenzelfde bestemming als het originele doel gebruikt kan worden.

Bang en Olufsen second life

Bang & Olufsen staat al sinds hun oprichting aan de top wat innovatie betreft. Geen wonder dan ook dat het bedrijf ook bezig is met het Second Llife concept. Je kan bij de Denen dan ook je oude apparatuur inleveren als je je zinnen hebt gezet op een nieuwere en nog betere versie. Een situatie die bij een snel innoverend bedrijf als dit wel al eens kan voorkomen. Wat de reden van het inruilen is: je kunt je oude apparatuur inleveren bij Bang & Olufsen. Alle apparatuur wordt na het inleveren aan een technische inspectie onderworpen en dan een Second Life gegund. In ruil daarvoor ontvang jij een fikse korting op de nieuwe aankoop.

Second life kopen

De Second life producten worden daarna verkocht aan klanten die een echte Bang & Olufsen ervaring willen zonder de nieuwprijs te betalen. Daarbij loop je overigens totaal geen risico: alle Second life producten zijn technisch gekeurd en bovendien kwalitatief onverslaanbaar. De technische keuring verzekert immers dat het eerste tot het laatste product zo goed als nieuw is. Bang & Olufsen staat immers voor kwaliteit en duurzaamheid en dat is geen reputatie om te grabbel te gooien.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback