Login

De zippo aanstekers

Gepubliceerd: 2014-10-20 15:31:47 | Door joran | 2052x bekeken |

Dit artikel beschrijft kort wat een zippo aansteker is, hoe deze werkt en hoe te onderhouden.

De zippo aansteker is de meest bekende  aansteker die momenteel gebruik word in Amerika, maar ook in veel andere delen van de wereld. Ze worden al sinds 1932 vervaardigd door de Zippo company en zijn te koop op www.aanstekercenter.nl. In dit korte artikel leggen we uit hoe een zippo werkt en hoe deze is te onderhouden.

Hoe werkt een zippo?
De aansteker bestaat uit twee delen, de binnenkant en het omhulsel. De buitenkant moet ervoor zorgen dat het interne mechanisme niet beschadigd raakt en het vuur van de zippo aansteker niet overslaat buiten de bedoelde weg. De vlam gaat aan door over het wieltje te wrijven, waarna het vuursteentje de met brandstof doordrenkte lont aansteekt. Het lontje wordt namelijk constant voorzien van benzine uit de opslagtank die vol met watten zit. Deze watten slaan de vloeistof op en dragen deze over aan het lontje. Zippo aansteker vloeistof is namelijk erg vluchtig en deze gassen stijgen dan naar boven, waardoor het vuursteentje deze kan ontlichten.

Hoe onderhoud je een zippo?
Net als bij alle andere producten is het van belang deze aansteker droog en op kamertemperatuur te bewaren. Houd de aansteker schoon en poets deze regelmatig. Voorkom dat vuiligheid in de gastank of de opening van het lontje komt. Slijtage komt meestal door het niet goed schoonmaken van deze openingen. Geregeld komt het ook voor dat het lontje en vuursteentje vervangen moeten worden. Dit doet u op de volgende wijze.

Vervanging vuursteentje: Verwijder het oude vuursteentje door onderaan de pin open te draaien. Klop het oude vuursteentje uit de zippo en plaats vervolgens het nieuwe. Wees er zeker van dat de vuursteentjes geschikt zijn voor een zippo aansteker.

Vervang het lontje: Trek met een pincet het oude lontje uit de aansteker en palats vervolgens een nieuwe lont. Houd er rekening mee dat het nieuwe lontje voldoende contact maakt met de watten voor een optimale opname van de brandstof.

Niet iedereen houd echter van een zippo, mede vanwege dit onderhoud. We raden dan een gasbrander aan, kijk daarvoor eens op www.aanstekercenter.nl/gasbrander


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJoran


Like deze focus


Naar boven
Feedback