Login

De waarde van je woning bepalen

Gepubliceerd: 2016-04-08 14:00:28 | Door WPlugers | 847x bekeken |

De waarde van je woning bepalen

Je wil verhuizen en nu? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker wanneer je nog huiseigenaar bent.

Je bent dus opzoek naar een huis of wilt zelf je eigen stekje verkopen. Heb je ooit gehoord van een waardebepaling huis? Het is namelijk belangrijk dat je de waarde van een woning kan schatten of al weet zodat je hierop kunt inspelen. Wil je een goed inzicht van de prijs en ben je hiervoor bereid te betalen? Dan ga je simpelweg naar de makelaars toe. Maar je kunt de waarde zelf ook redelijk inschatten. Hierbij drie methoden om dat te doen:

1 Vergelijkbare woningen

Kijk in de buurt naar soortgelijke huizen. Vergelijk zelf de grootte, hoe oud de huizen zijn, de ligging en de grond. Op basis van deze dingen kan er al een grove waardeschatting worden gemaakt. Je moet echter niet denken dat wanneer een huis de helft kleiner is dan zijn buurman dat deze ook de helft minder waard is. Het aantal vierkante meters is wel een factor maar niet elke meter heeft dezelfde waarde, dus pas hiermee op!

2 Trend schatting

Je kunt kijken wat de historische aankoopprijs van het huis was. Dit geldt overigens alleen voor huizen die je in het verleden zelf al hebt aangekocht. Of wanneer je op internet of via iemand anders de prijs nog te horen hebt gekregen. Op die basis kun je kijken hoeveel de vastgoedprijzen zijn gestegen en uiteindelijk een schatting maken.

Analytische schatting

Hierbij ken je een vaste waarde per vierkante meter toe (wat niet goed is), dit op basis van een ingewikkelde formule. Zo heb je bijvoorbeeld een berekening voor de waarde van bouwgrond, leefruimte, zolder etc. Er zijn mensen die het zo doen maar deze geven vaste waarden aan oppervlakten wat zeker niet de bedoeling is.Mocht je de woningwaarde goed willen inschatten ga dan naar Lassoo Makelaars. Zij zijn namelijk gecertificeerd hierin en geven een eerlijk advies! 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback