Login

Dashcam, een beknopte introductie

Gepubliceerd: 2014-09-21 15:51:40 | Door Jan Sauer | 2651x bekeken |

Hoewel de dashcam in Nederland steeds meer gemeengoed wordt, zijn velen nog onbekend met deze camera voor in de auto. Vandaar dat we hier een korte introductie zullen geven over dit geweldige apparaat.

Dashcam, een beknopte introductie

Een van de accessoires voor in de auto waarvan de verkoop de laatste jaren gigantisch toeneemt, is de zogenaamde dashcam. Hoewel nog slechts weinig mensen er een in hun auto hebben gemonteerd, hebben de meesten er al vaker over gehoord. Dit bericht legt dan ook uit wat een dashboard camera precies en en waar u op moet letten bij een dashcam kopen.

Wat is een dashcam?

Een dashcam, ook wel auto camera genoemd, is een soort videocamera die is geplaats aan de voorruit van een voertuig. Soms komt hij zelfs in twee delen, waarbij een camera aan de voorzijde en een aan de achterzijde van uw voertuig gemonteerd is. De dashboard camera registreert alles wat er rond de auto voorvalt.

Overwegingen bij de aanschaf van een auto camera

Hieronder staan een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto camera voor je auto:

  • De prijs. Tegenwoordig zijn de meeste dashboard camera's zowel erg goedkoop als kwalitatief hoogwaardig. Toch moet je bij een dashboard camera kopen vaak nog goed opletten. De beste methode zou zijn om de kosten van verschillende carcams te bestuderen alvorens tot aanschaf over te gaan. Een ander middel om op de prijs te bezuinigen is door goed te kijken welk soort apparaat je nodig hebt, en een dashcam te kopen waarbij de alleen voor jou broodnodige functies aanwezig zijn.
  • Kwaliteit van de video-opname. De gezichten en kentekens moeten herkenbaar zijn, en het is belangrijk dat alles wat de auto camera filmt duidelijk waarneembaar is. De opname mag niet worden vertroebeld uitzien. Als hw niet in staat om onderscheid te maken tussen personen en auto's is de dashcam waarschijnlijk niet geschikt. Bovendien moet het geluid begrijpelijk en duidelijk zijn. Er mogen dus storingen zijn; de luisteraar moet de mogelijkheid hebben om alles duidelijk te horen.

  • Opnamecapaciteit. Er zijn en aantal systemen die slechts opnames van 15 minuten van bieden, terwijl andere dashcams tot wel 2-3 uur kunnen opnemen. Korte videoclips kunnen vervelend zijn om te monteren en te bekijken, en dus het is een betere optie om een dashboard camera die langer kan opnemen te kopen.
  • Grootte van het apparaat. Voor sommigen is het belangrijk dat de auto camera relatief compact is. Het moet worden verborgen voor het blote oog, en mag geen irritatie opwekken bij langdurig gebruik.
  • Grootte en type van het voertuig waar u de dashcam in wilt bevestigen. Het is van essentieel belang het apparaat aan te kopen op basis van de grootte van je voertuig. Als de auto niet groot is, heb je aan 1 dashcam genoeg. Rijdt je werkmatig op een bus of vrachtwagen, dan kan het slim zijn om meerdere camera's aan te schaffen om zodoende alle hoeken goed te kunnen filmen.
  • Levensduur van de batterij. Je hoeft zeker niet een auto camera aan te schaffen die 24 uur na het uitzetten van uw auto door kan blijven filmen. Tenminste, dat geldt als u de dashboard camera niet primair als beveiligingscamera wilt gebruiken. Wilt u hem toch gebruiken om uw geparkeerde auto te beschermen tegen vandalen of dieven, dan kunt u het beste gaan voor een dashcam met een (externe) accu die lang door kan blijven filmen.

Al deze richtlijnen zullen u in staat stellen om de beste dashboard video camera via Voordeeldashcam.nl te kopen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJan Sauer


Like deze focus


Naar boven
Feedback