Login

Computeronderhoud

Gepubliceerd: 2014-07-28 13:28:52 | Door freekkanters | 1027x bekeken |

De computer maakt steeds vaker onderdeel uit van het leven van alledag, dit wordt zelfs nog steeds meer. Natuurlijk heb je hiernaast ook nog de smartphone en de tablet welke niet meer weg te denken zijn uit het dagelijkse leven. Erg leuk allemaal die apparaten, maar wat als er eentje kapot gaat of niet meer naar behoren werkt? In dat geval is het uiteraard een groot nadeel: de kennis die nodig is om problemen op te lossen is vaak niet aanwezig. Dus wat doe je dan? Juist, je schakelt hulp in van anderen! Niet altijd zijn er vrienden of familieleden voor handen welke je uit de brand kunnen helpen. PC hulp aan huis is in een dergelijk geval ideaal.

Erg leuk allemaal die apparaten, maar wat als er eentje kapot gaat of niet meer naar behoren werkt? In dat geval is het uiteraard een groot nadeel: de kennis die nodig is om problemen op te lossen is vaak niet aanwezig. Dus wat doe je dan? Juist, je schakelt hulp in van anderen! Niet altijd zijn er vrienden of familieleden voor handen welke je uit de brand kunnen helpen. PC hulp aan huis is in een dergelijk geval ideaal. 


Niet alleen wanneer je problemen ervaart met je PC, tablet of smartphone is computer hulp aan huis ideaal. Wist je dat je af en toe eens een back-up dient te maken of updates dient uit te voeren? Je computer regelmatig onderhouden is echt aan te raden. Je moet de computer eigenlijk bekijken zoals een auto. Wanneer je deze intensief gebruikt is wil je ook dat deze goed blijft draaien. Dit is niet alleen het geval met de software maar ook de hardware van de computer dient regelmatig onderhouden te worden.


Hardware computer

Maak regelmatig eens de kast van de PC open en verwijder het binnenwerk van stof en andere vuiltjes. Wanneer de computer veel aan staat zijn de koelers en de ventilator ook alsmaar aan het draaien, dit zuigt lucht aan en dus ook stofjes. Zo kan er een behoorlijke stoflaag ontstaan. Er is altijd de kans dat bij een elektronisch apparaat.een vonkje overspringt, juist hierom is onderhoud zo belangrijk. Niet alleen is een schone PC veiliger, wanneer de processor warm is presteert deze ook minder goed. Af en toe even stoffen dus!


Software computer

Ook is het verstandig af en toe software te verwijderen en af en toe eens nieuwe updates te draaien. Iedereen installeert wel eens programma’s die deze later niet meer gebruikt. In dat geval kunnen deze programma’s beter gewoon helemaal verwijderd worden. Dit kan meestal via het configuratiescherm van de computer. Bedenk goed wanneer je bepaalde software gebruikt en of deze echt nodig is. Wanneer je twijfelt wat een bepaald programma bijvoorbeeld doet, kun je dit beter altijd even onderzoeken voor je iets essentieels gaat verwijderen.  Sommige programma’s hebben ook de mogelijkheid tot ‘herstellen’ doe dit altijd even bij software waar je regelmatig gebruik ban maakt.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Microsoft Office Home and Student 2013 - Nederlands / 32-bit/64-bit / 1 Licentie / Microsoft

Microsoft Office Home and Student 2013 - Nederlands / 32-bit/64-bit / 1 Licentie / Microsoft kopen

Vond u "Computeronderhoud" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Symantec Norton Internet Security 21.0 - Nederlands / 1 Gebruiker / 3 Licenties

Symantec Norton Internet Security 21.0 - Nederlands / 1 Gebruiker / 3 Licenties kopen

Vond u "Computeronderhoud" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Programming in C#

Programming in C# kopen

Vond u "Computeronderhoud" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
iOS App Development For Dummies

iOS App Development For Dummies kopen

Vond u "Computeronderhoud" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback