Login

Buurt WhatsApp zorgt voor minder inbraken

Gepubliceerd: 2015-10-29 11:57:29 | Door Femke Nijkerk | 620x bekeken |

Buurt WhatsApp zorgt voor minder inbraken

Het inbraak niveau is de laatste jaren zeer sterk gestegen. Om dit tegen te gaan zijn er een aantal buurten door het land met elkaar gaan samenwerken. Zij hebben namelijk een WhatsApp groep aangemaakt en houden hier elkaar op de hoogte van eventuele potentiële inbrekers of andere opvallende zaken in de buurt. Wij proberen u in dit artikel te informeren over de positieve kanten van een buurt WhatsApp in te laten zien, zodat u misschien zelf ook met uw buurt hiervan gebruik van kunt maken. Dit komt natuurlijk de veiligheid van de buurt ten goede.

Onderzoek

Uit onderzoek van slotenmakerszwolle.nl is gebleken dat dit zeer effectief werkt. In sommige steden heeft het zelfs tot een daling van zo’n 50% van de inbraken geleidt. Dit had niemand verwacht en er kan dus gesproken worden van een daverend succes. Het is te hopen voor buurten, dat er mensen zijn die initiatief tonen en zelf zo’n WhatsApp groep opzetten, zodat de veiligheid in de buurten door het gehele land kan worden gewaarborgd.

Het schrikt af

Inbrekers houden ook zeker rekening met een eventuele buurt WhatsApp groep. Het schrikt natuurlijk af, want zo zouden zij nog nauwkeuriger en oplettender te werk moeten gaan. De meeste inbrekers haken dus af wanneer ze weten dat er een WhatsApp groep actief is, wat terug te zien is in de cijfers van de buurten waar zo’n groep actief is.

Alertheid

Doordat er een buurt WhatsApp groep in gebruik is, zijn veel buurtbewoners ook een stuk alerter. Dit komt doordat zij nu weten dat de rest van de buurt ook op hun hoede is bij deze zaken. Dit zorgt voor een goed beeld van de gebeurtenissen in de wijk en hierdoor is het tegengaan van inbraken, in samenwerking met elkaar, een stuk gemakkelijker geworden. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback