Login

Boomhutten, tuinhuisjes en speelhuisjes!

Gepubliceerd: 2015-09-23 08:42:02 | Door Sanneb | 814x bekeken |

Boomhutten, tuinhuisjes en speelhuisjes!

Hier leest u alles over het ontstaan van tuinhuisjes, boomhutten en speelhuisjes!

Het is een ware hype in Nederland aan het worden. Houten zelfgemaakte of in elkaar gezette houten huisjes. In steeds meer tuinen zie je huisjes of aanverwante van hout gemaakte gebouwen. Voorheen zag men met namen plastieken of stenenhuisjes. Het is moeilijk te zeggen waar deze trend precies vandaan komt. Wel is het opmerkelijk te noemen dat men steeds meer houten producten ziet. Het begon ongeveer drie jaar geleden met tuinmeubelen. Tuinmeubelen werden steeds vaker gemaakt van steigerhout of andere soorten hout. Houtentuinmeubelen zijn nog steeds erg populair. Niet veel later volgende de normale meubels, deze werden massaal besteld in hout. Ook werden veel meubels zelf gemaakt van hout. Ook deze hype is nog steeds aan de gang. Na de tuinmeubelen zijn nu dus de overige tuindecoratie en huisjes aan de beurt.

Tuinhuisje van hout

Het houtentuinhuisje wordt vaak als kant en klaar bouwpakket gekocht of besteld. Deze houten tuinhuisjes kunnen dan zelf of door het desbetreffende bedrijf in elkaar gezet worden. Je hebt tuinhuisje in verschillende soorten en maten. Meestal wordt het tuinhuisje gebruik als opslagruimte voor tuingereedschap. Er zijn steeds meer huisjes te verkrijgen met een veranda ervoor. Deze huisjes hebben een dubbele functie, ze kunnen naast opslagruimte ook gebruikt worden als plaats op de te relaxen!

 

Boomhutten van hout

Boomhutten is voornamelijk bedoeld als speeltoestel voor kinderen. Wanneer men de naam boomhut hoort moet men vaak gelijk denken aan een hut in een boom, dit is echter niet het geval. Wel staat het speelhuisjes op pilaren en dus los van de grond. Het huisje is middels een trapje te bereiken vandaar de naam boomhut. Boomhutten kunnen als bouwpakket worden gekocht en zelf in elkaar worden gezet. Ook zijn er tegenwoordig een aantal bedrijven die de boomhutten bij de mensen in de tuin opbouwen en afwerken. Boomhutten zijn te verkrijgen in vele afmetingen en prijzen!


Bron: http://www.boomhutten.org/


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback