Login

Binnenhof gaat naar de grote verbouwing

Gepubliceerd: 2015-12-09 09:51:10 | Door Janice | 953x bekeken |

Plannen voor de verbouwing van het Binnenhof

Het parlement gaat waarschijnlijk verhuizen naar een andere locatie. Voor vijf jaar gaat het Binnenhof verbouwd worden.

Binnenhof bespreekt verbouwing

Volgens de planning gaat het Binnenhof voor minimaal vijf jaar sluiten. Er is een grote verbouwing ingepland die zo groot is dat alle politici een ander vergaderkamer moeten betrekken. Ze verhuizen naar het voormalige ministerie van buitenlandse zaken. Dit ligt aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Het mag ook een aardig centje kosten. De ingeplande verbouwing zal ongeveer op een totaal bedrag van zeker 475 miljoen euro bedragen. Nu leert ervaring ons dat dit waarschijnlijk nog wat duurder gaat worden en langer gaat duren dan de planning gaat toelaten.

Er waren ook andere opties. Echter hebben ze voor een goedkopere oplossing gekozen. Een andere optie was dat de verbouwing zeker 13 jaar zou gaan duren, maar dan bleef de tweede kamer op het Binnenhof. De vergaderingen zouden dan zo ingepland worden dat deze niet verstoord zouden worden. Ze zouden dan niet hoeven te verhuizen maar de verbouwing zou dan drie keer zo lang duren. De totale berekening zou dan in plaats van 475 miljoen eerder 600 miljoen gaan kosten. Dit is 125 miljoen euro duurder dan waar voor gekozen is. Nog een ander idee van de overheid was om een luchtbrug te bouwen. Deze zou dan over de verbouwingen heen gaan, zodat de ministers zich toch konden verplaatsen.

Aankomende donderdag op 10 december 2015 gaat het voorstel de kamer in. Dit is het tweede voorstel dat de tweede kamer in gaat. In september was het eerste plan voorgesteld maar had niet genoeg steun uit de tweede kamer. Vandaar dat er nu een tweede plan gepresenteerd wordt.  


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback