Login

Beste café van Nederland staat in Brabant

Gepubliceerd: 2015-11-20 13:23:48 | Door WPlugers | 643x bekeken |

Elk jaar wordt het beste café van Nederland gekozen. Dit jaar stond deze in het Brabantse Esbeek.

De consumptiebonnen kunnen weer uit de kast worden getrokken want het is feest is Esbeek. Vakblad Misset Horeca heeft afgelopen week namelijk bekend gemaakt dat hun samengestelde lijst van de honderd beste cafés van Nederland wordt aangevoerd door Herberg in den Bockenreyder in Esbeek. Het café stond eerder ook al in de top honderd. 

Trots 


Nu is het dan eindelijk zo ver: ze hebben gewonnen. Eigenaars Ad en Riet de Bruyn zijn ontzettend trots op de titel. De jury was vooraf erg te spreken over de gastvrijheid en vakkundigheid van het personeel. De café sfeer is sterk aanwezig, terwijl het een groot horeca bedrijf is, aldus de jury. Sinds de start van de wedstrijd in 1994 is herberg in den Bockenreyder de derde winnaar uit Brabant. 

De lijst van beste cafés


Verder vallen de cafés in Brabant een beetje tegen, aangezien er maar dertien cafés in totaal in de top honderd staan die te vinden zijn in Brabant of Limburg. De provincie die de meeste beste cafés bezit is Noord-Holland. In de lijst is ongeveer twintig procent afkomstig uit de provincie. Dat wil zeggen: Zeven cafés in Rotterdam, zes uit Haarlem en vijf uit Amsterdam. Zuid-Holland is ook zeer goed vertegenwoordigd in de lijst: maar liefst zeventien cafés. 

Podiumplaatsen 


De top drie is uiteraard altijd het meest spannend. De winnaarsmentaliteit zorgt dan ook voor een podiumplek voor café de Bonte Koe wat in Leiden te vinden is. De derde plaats is voor café de Tijd in Oisterwijk. 

Boycot 


Ondanks dat cafés meestal gehuld zijn in gezelligheid is er ook veel kritiek op de verkiezing van het beste café van Nederland. Dit jaar waren er zelfs een aantal cafés die de wedstrijd wilden boycotten, omdat ze het niet eens waren met de regelementen van de wedstrijd. Het is namelijk zo dat eigenaren van de cafés hun eigen tent op moeten geven om mee te kunnen doen aan de wedstrijd. Voor de inschrijving moet een schamele 119 euro worden overgemaakt naar het vakblad. Uiteindelijk kiest een jury dan de winnaar. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback