Login

Assistent accountant vacatures

Gepubliceerd: 2015-07-30 07:27:13 | Door Sanneb | 1202x bekeken |

Hier lees u meer over de functie van assistent accountant!

Assistent accountant

Een assistent accountant is over het algemeen werkzaam bij een accountantskantoor. Een assistent accountant voert werkzaamheden uit voor verschillende bedrijven. Deze werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op de financiële administratie en om deze kloppend te maken en natuurlijk te houden. Op dit moment zijn er veel assistent accountant vacatures beschikbaar. Er is veel vraag naar deze functie!

Om de functies van assistent accountant te kunnen bekleden, moet de opleiding Assistent accountant op MBO niveau worden doorlopen. Deze opleiding moet op niveau 4 worden behaald. De duur van deze opleiding is gemiddeld zo'n 2,5 tot 4 jaar. Het is afhankelijk van de vooropleiding, hoelang de opleiding daadwerkelijk zal gaan duren. Deze vooropleiding is ook bepalend voor het niveau waarop een student kan instromen. Tijdens de opleiding zal de student voldoende kennis opdoen, om na het behalen van het diploma ook meteen aan het werk te kunnen gaan. De student heeft ondertussen voldoende kennis om onder andere aangiften op te stellen, de financiële situatie van een bedrijf te controleren, maar ook om een periode-aangifte te kunnen verzorgen.

Zodra een assistent accountant is aangenomen, zullen de volgende werkzaamheden zeker in het takenpakket voorkomen. De totale financiële administratie van bedrijven controleren en eventueel bijwerken waar nodig. Ook willen sommige bedrijven juist, dat de assistent accountant de totale administratie voor hun verzorgt. Het opstellen van balansen en de belastingaangifte doen, behoren ook zeker tot het takenpakket. Om deze functie goed te kunnen bekleden moet de werknemer zeker stressbestendig zijn, maar daarnaast ook goed kunnen samenwerken met collega's en klanten.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback