Login

Alle voordelen van roldeuren op een rijtje

Gepubliceerd: 2017-04-25 11:55:09 | Door Doriaan | 1508x bekeken |

Waarom een roldeur een prima oplossing is

Alle voordelen van roldeuren op een rijtje

Veel mensen hebben nog altijd het idee dat roldeuren enkel voor opslagboxen geschikt zijn. Dat is niet zo vreemd, aangezien deze deuren meestal voor opslagunits worden gebruikt. En dat is niet voor niets. In opslaggebouwen zijn namelijk vaak vele smalle gangetjes waarbij de opslagboxen aan weerszijden van de gang zijn gebouwd. Daardoor is er geen ruimte om de garagedeuren naar buiten toe open te laten kantelen. Roldeuren zijn daarom de ideale oplossing voor situaties waarbij er geen ruimte is om het deurblad naar buiten toe te laten kantelen als je garage in en uit wilt gaan. Heb je dus een garage, maar geen oprit? Dan is een roldeur een prima oplossing. Maar welke voordelen hebben roldeuren nog meer? Daar gaan we in onderstaande paragrafen verder op in.

De ruimte in de garage optimaal benutten

Een groot voordeel van roldeuren is dat je de garage optimaal kunt benutten. Dat komt omdat de gehele deur in de opening van de garageruimte wordt gebouwd en tijdens het gebruik ook niet buiten dat gebied zal komen. De garagedeur gaat immers verticaal open en dicht. Het plafond, maar ook de zijmuren, blijven daardoor vrij voor opslagkasten of andere zaken die je daar tegen aan zou willen zetten.

Beveiliging

Roldeuren zijn ook goed te beveiligen tegen eventuele inbraakpogingen. Belangrijk aandachtspunt daarbij is natuurlijk wel dat je de verschillende merken met elkaar moet vergelijken. Niet iedere roldeur is namelijk ontwikkeld met de gedachte dat het als garagedeur voor een woonhuis moet fungeren. Kijk daarom goed naar het aanbod van garagedeur specialisten een laat je ook zeker adviseren over welke roldeur in jouw situatie goed past.

Roldeuren zijn goed te isoleren

Doordat roldeuren uit meerdere lamellen zijn opgebouwd, kan er isolatiemateriaal tussen de lamellen worden geplaatst. Als gevolg hiervan krijgt vocht (maar ook kou) weinig kans om via de garagedeur naar binnen te dringen. Een roldeur is dus ook geschikt als je besluit om in de garage een hobby te gaan beoefenen, zoals het maken van houten meubelen. Is isolatie niet van belang? Dan is de bekende polynorm garage roldeur (die niet geïsoleerd is) een mogelijk alternatief.

Wanneer is een roldeur niet de ideale oplossing?

Hoewel je op basis van dit artikel misschien het idee krijg dat een roldeur de ideale garagedeur is, is dat niet zo. Zeker voor gezinnen waarbij de kinderen en ouders de garage meerdere keren per dag in en uit willen gaan, zijn roldeuren lang niet altijd de beste oplossing. De lamellen moeten namelijk vrijwel geheel geopend worden om de garage in en uit te kunnen gaan en dat kan vervelend worden als je de ruimte meerdere keren per dag in en uit wilt. In dat geval kun je beter voor een zijdelingse garagedeur kiezen, of (indien je een oprit hebt) voor een openslaande garagedeur.

Kortom, de voordelen van een roldeur zijn talrijk en de deur is in veel situaties dan ook een prima oplossing. Ga echter altijd na wat jouw situatie is en ga op basis daarvan bepalen welk type garagedeur het beste bij jouw woning en gebruikerspatroon past. Wil je meer informatie over roldeuren? Lees dan dit Wikipedia artikel of lees dit artikel dat gaat over wanneer je wel of juist geen roldeur zou moeten kopen: http://wonen-interieur.com/2017/04/21/wel-of-geen-roldeur-kopen/


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDoriaan


Like deze focus


Naar boven
Feedback